Nikola Mirotić trojkama pomaže ugroženoj porodici iz Borovog sela

Piše: O. R. / P-portal.net

Košarkaš Nikola Mirotić je pokrenuo nesvakidašnju akciju koja za cilj ima pomoć porodici Varga iz Borovog sela kod Vukovara. Španski reprezentativac Nikola Mirotić rešio je da za svaku pogođenu trojku ...

Košarkaš Nikola Mirotić je pokrenuo nesvakidašnju akciju koja za cilj ima pomoć porodici Varga iz Borovog sela kod Vukovara.

Španski reprezentativac Nikola Mirotić rešio je da za svaku pogođenu trojku tokom Božićnog posta, koji je počeo u sredu 28. novembra, donira 500 evra za kupovinu kuće porodici Varga iz Borovog sela kraj Vukovara.

Samohrani otac Radoslav podiže šestoro maloletne dece koja trenutno žive u nehumanim uslovima.

U saradnji sa Humanitarnom organizacijom Srbi za Srbe, Mirotić će za svaku pogođenu trojku u narednih 20 utakmica donirati po 500 evra.

U svojoj prvoj utakmici protiv Vizardsa, krilni centar Nju Orleansa je na terenu proveo 28 minuta, šutnuo sedam puta za tri i pogodio triput, pa će od danas pomoć za porodicu Varga biti veća za 1.500 evra.

“U svetlu nadolazećih Božićnih praznika, želim da obradujem one kojima je to najpotrebnije. Upravo iz tog razloga, za svaku postignutu trojku na utakmici, doniraću dobrovoljni prilog od 500 evra koji će biti iskorišćen za kupovinu kuće samohranom ocu Radoslavu koji podiže šestoro dece“, napisao je Mirotić na društvenim mrežama.


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: