Predstavljamo vam najlepše fotografije foto-konkursa Viki Voli Zemlju i presek najlepških fotografija Srbije u organizaciji Zavoda za zaštitu prirode Srbije.

Najlepše slike Srbije foto-konkursa Viki Voli Zemlju
Na ovom „najuspešnijem foto-konkursu“, kako organizatori ističu, prikupljeno je više od 1700 fotografija koje je poslalo 139 učesnika.

– Na ovaj način se zajedno sa Vikimedijom Srbije i Turističkom organizacijom Srbije promoviše ideja o tome da svest o prirodi postane sastavni deo života i razmišljanja, naročito mladih ljudi. Kako bi se to ostvarilo, neophodan je slobodan pristup znanju u vidu podataka, slika i najrazličitijih informacija koje nam upravo Vikipedija omogućava – ističu iz ZZPS-a.

Fotografije Zavoda za zaštitu prirode Srbije Priroda kao blagodet Srbije

smiljka pomorisacU okviru stalnog foto-konkursa Zavoda za zaštitu prirode Srbije tema izložbe je bila „Priroda Srbije” a inicijatori same izložbe bili su stručnjaci iz samog Zavoda kojima je adekvatnu stručnu podršku pružio Foto savez Srbije.

– Motiv pokretanja foto konkursa je širenje znanja o prirodi, budući da što više znamo o prirodi, bolje ćemo je čuvati, ceniti i želeti da zaštitimo ono što je, između ostalog, i neznanjem danas veoma ugroženo. Fotografija, kao vizuelni doživljaj, veoma je značajna u predstavljanju lepota naših prirodnih vrednosti ističe direktor ZZPS-a Aleksandar Dragišić.

Spoj Zavoda i Foto saveza imao je za cilj da se priroda Srbije dočara fotografijama koje su napravili mnogobrojni poštovaoci, ljubitelji i hodočasnici prirode, a te fotografije nisu samo pokazale refleksiju našeg okruženja sa raznovrsnim biljnim i životinjskim svetom, već nas na specifičan način uvode u svet osećanja, mašte i čulnih senzacija. Ove fotografije bi se mogle nazvati i citatima iz prirode, koji ne pripadaju samo našem vremenu, ni savremenom čoveku, već prošlosti i čudesnoj moći prirode koju nam valja sačuvati za budućnost.

U nastavku pogledjte najlepše fotografije prirode u Srbiji za prvu polovinu 2016. godine.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email