Drugu godinu za redom, shodno svojoj osnovnoj delatnosti – u cilju promocije prirode, prirodnih dobara i zaštite prirode Srbije, Zavod za zaštitu prirode Srbije održava stalni foto-konkurs na temu: PRIRODA SRBIJE.

Kako ističu iz ove ustanove, zajedničkim nastojanjima svih učesnika konkursa Zavoda za zaštitu prirode Srbije i Foto saveza Srbije u toku protekle dve godine želeli su da postave nove standarde u promociji i otkrivanju najširoj javnosti prirodnih vrednosti i lepote Srbije. Nadajući se da će prikazani motivi iz sveta prirode podstaći ne samo naše sugrađane da se okrenu prirodi i pronađu vreme za obilazak određenih destinacija u prirodi, već i mnoge druge.

Sam moto organizacije izložbe je „Sačuvajmo prirodu za potomstvo“.

– Foto konkurs i izložba „Priroda Srbije“ imaju za cilj promociju predela očuvane prirode kao destinacija održivog i eko turizma, kako bi se doprinelo ustanovljavanju turizma u zaštićenim područjima, zasnovanog na očuvanoj prirodi i razvoju lokalnih zajednica, turizma koji će predstavljati spoj zaštite i razvoja, odnosno održivi razvoj područja očuvane prirode – ističe direktor Zavoda Aleksandar Dragišić.

Na foto konkurs se možete prijaviti OVDE.

A u nastavku uživajte uz najlepše fotografije prirode u Srbiji za 2015-tu godinu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email