Nakon prošlogodišnjih uspješnih realizacija Ljetnih škola na Viru, o čemu smo na P-portalu već pisali, i ove godine Srpsko kulturno društvo “Prosvjeta” i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba tokom jula i augusta organiziraju Ljetnu školu srpskog jezika i kulture “Sava Mrkalj”.

Organizatori su objavili da je, prema uputama nadležnog Ministarstva znanosti i obrazovanja, produžen rok za prijave učenika do 24. aprila 2020. godine.

Ljetna škola će se održati u periodu od 22. 7. do 3. 8. 2020. (dvije grupe po sedam dana – 1. grupa od 22. 7. do 28. 7. i 2. grupa od 28. 7. do 3. 8.) u odmaralištu “Cvrčak” na Viru. Odmaralište se nalazi van naselja Vir, 150 metara od mora, s vlastitim dvorištem, sigurnim za igru i boravak učenika. Sobe su višekrevetne s pripadajućim kupaonicama. U boravak su uračunata tri glavna obroka i užina.

Cilj Ljetne škole je da kod učenika pobudi dodatni interes i obogati spoznaje o kulturi i jeziku našeg naroda, da doprinese očuvanju i razvoju nacionalnog i kulturnog identiteta. Ovakav oblik organiziranog boravka omogućuje učenicima da steknu nove prijatelje i obogate spoznaje o zemlji svojih predaka, kažu organizatori.

Ljetna škola je namijenjena učenicima koji pohađaju osnovnu školu (prednost imaju 4., 5. i 6. razred) iz mjesta u kojima nije organiziran niti jedan oblik školovanja predviđen za srpsku nacionalnu manjinu (model A, B ili C – njegovanje srpskog jezika i kulture). Program je koncipiran tako da se nastava i škola plivanja održava u prijepodnevnim satima, dok je popodnevno vrijeme rezervirano za kupanje, radionice i slobodne aktivnosti.

Troškove smještaja, prehrane (tri obroka i užina), pratilaca grupe i prijevoza od Zagreba do Vira snosit će SKD “Prosvjeta” i VSNM ZG. Troškove puta do Zagreba i nazad učesnici snose sami. Roditelji su obavezni dovesti djecu do Zagreba te ih dočekati u unaprijed dogovoreno vrijeme i na unaprijed dogovorenoj lokaciji u Zagrebu.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da prijavite mlađe članove u Ljetnu školu srpskog jezika i kulture “Sava Mrkalj” i da informacije o njoj dostave svim zainteresiranima.

Prijaviti se mogu svi zainteresirani na sljedeći način:
1) Ispuniti obrasce 1. i 2. objavljene na internet stranici SKD-a “Prosvjeta”. Obrazce u PDF-u možete preuzeti na ovom linku;
2) Zatražiti potvrdu za dijete o redovnom pohađanju osnovne škole (tajništvo škole);
3) Ispunjene obrasce i potvrdu o redovnom pohađanju osnovne škole poslati  najkasnije do 24. aprila 2020. godine, i to:

  • poštom na adresu: SKD “Prosvjeta”; “ZA LJETNU ŠKOLU”; Berislavićeva 10; p. 739; 10 000 Zagreb
  • ili skenirane dokumente možete poslati na mail: cosavamrkalj@gmail.

Broj mjesta je ograničen, a odabrani kandidati bit će obaviješteni telefonskim putem do završetka školske godine. Krivo ispunjeni, nepotpuni obrasci te prijave poslane nakon propisanog roka neće se uzimati u razmatranje.

Za sve dodatne informacije obratite se na mail cosavamrkalj@gmail.com ili na tel: 01/4872-456.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email