Sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku djelatnost u Pokrajinskoj vladi AP Vojvodine, prof. dr. Zoran Milošević, prorektorica za nastavu Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr. Sanja Podunavac – Kuzmanović i 50-ak studenata Univerziteta u Novom Sadu posjetili su u nedjelju 24. februara Srpsko privredno društvo „Privrednik“ u Zagrebu. Tom su prigodom na svečanosti koja je upriličena u Privredniku uručili osam laptopa Privrednikovim stipendistima te četiri laptopa Srpskom narodnom vijeću.

„Danas smo ovde da osnažimo položaj naših kolega i da im damo alat kojim mogu da se obrazuju i napreduju“, rekla je Ana Todorović, predsjednica Studentskog parlamenta Univerziteta u Novom Sadu.

Predsjednik Privrednika Nikola Lunić zahvalio je gostima na vrijednoj donaciji, a posebno na tome što su prepoznali rad i trud koji Privrednik ulaže kako bi osigurao bolju budućnost srpskoj omladini, a ujedno i srpskoj zajednici u Hrvatskoj.

Privrednikovim stipendistima će novi laptopi zasigurno biti još jedna prepreka manje na njihovom obrazovnom putu kojim svakodnevno, uz brojne izazove, uporno gaze.

 

Fotografije: Jovica Drobnjak

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email