fbpx

Konkursi za područja na kojima žive nacionalne manjine

Konkursi za područja na kojima žive nacionalne manjine

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o provedbi Programa za financiranje projekata lokalne infrastrukture, ruralnog razvoja te poticanja poduzetništva i obrta na područjima naseljenima pripadnicima nacionalnih manjina.

Program predstavlja podršku u unapređenju socijalne, javne, komunalne i gospodarske infrastrukture, a sredstva predviđena za 2020. godinu iznose 18 milijuna kuna.

Program provodi Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a namjenjen je jedinicama lokalne samouprave koje imaju status potpomognutog područja i s udjelom višim od 5 % u stanovništvu pripadnika nacionalnih manjina prema Popisu stanovništva iz 2011. godine.

Cilj Programa je pružanje pomoći razvoju lokalnih zajednica na kojima povijesno žive i pripadnici nacionalnih manjina, a koja su demografski, ekonomski ili socijalno oslabljena i značajno ispod prosjeka nacionalne razvijenosti. Program pruža pomoć u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture te se njime zagovara pristup promicanja ravnopravnosti, nediskriminacije i održivog razvoja te participativnog pristupa dionika šire lokalne zajednice – navodi se na stranicama nadležnog Ministarstva.

Javni poziv se objavljuje na službenoj mrežnoj stranici Ministarstva: www.razvoj.gov.hr i
otvoren je najmanje 15 kalendarskih dana od dana objave, a rok za podnošenje zahtjeva je 25. maj 2020.

Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: