fbpx

Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o provedbi Programa za financiranje projekata lokalne infrastrukture, ruralnog razvoja te poticanja poduzetništva i obrta na područjima naseljenima pripadnicima nacionalnih manjina.

Program predstavlja podršku u unapređenju socijalne, javne, komunalne i gospodarske infrastrukture, a sredstva predviđena za 2020. godinu iznose 18 milijuna kuna.

Program provodi Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a namjenjen je jedinicama lokalne samouprave koje imaju status potpomognutog područja i s udjelom višim od 5 % u stanovništvu pripadnika nacionalnih manjina prema Popisu stanovništva iz 2011. godine.

Cilj Programa je pružanje pomoći razvoju lokalnih zajednica na kojima povijesno žive i pripadnici nacionalnih manjina, a koja su demografski, ekonomski ili socijalno oslabljena i značajno ispod prosjeka nacionalne razvijenosti. Program pruža pomoć u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture te se njime zagovara pristup promicanja ravnopravnosti, nediskriminacije i održivog razvoja te participativnog pristupa dionika šire lokalne zajednice – navodi se na stranicama nadležnog Ministarstva.

Javni poziv se objavljuje na službenoj mrežnoj stranici Ministarstva: www.razvoj.gov.hr i
otvoren je najmanje 15 kalendarskih dana od dana objave, a rok za podnošenje zahtjeva je 25. maj 2020.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email