VSNM Virovitičko-podravsko županije održao je u Slatini, 5. kolovoza komemoraciju u spomen na sve civilne žrtve Oluje. Predsjednik Vijeća Milutin Jovanović pročitao je izjavu sjećanja SNV-a i naglasio kako brojni ratni problemi u Virovitičko-podravskoj županiji nisu riješeni još od 1991. godine.

– Posmrtni ostaci brojnih civilnih žrtava još uvijek čekaju na ekshumaciju, a za mnoge se ni ne zna gdje su pokopani. Lokalna vlast šuti, a pokušaj da krstom obilježimo jednu masovnu grobnicu u Voćinu je propao jer vlasnik na kraju nije dozvolio da se obilježje digne na njegovoj njivi – kazao je Milutin Jovanović. Trenutno je u izradi popis zatočenih, nestalih i ubijenih osoba s područja Virovitičko-podravske županije te uništenih, spaljenih, miniranih ili devastiranih objekata.

– Prema gruboj procjeni ubijeno je ili nestalo 110 mještana u Virovitičko-podravskoj županiji od kojih 67 u voćinskom kraju. Imamo pouzdanih podataka o mjestu masovnih grobnica, ali nema volje da se one istraže – rekao je zamjenik predsjednika Mladen Kulić.

Tekst: Goran Gazdek; Izvor: SNV

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email