Jubilarni, 60. Međunarodni beogradski sajam knjiga biće održan na Beogradskom sajmu od 25. oktobra do 1. novembra, a ovogodišnja zemlja počasni gost je Rusija. U istom terminu održavaju se još dve srodne manifestacije, specijalizovane za obrazovanje i nastavu – 46. Međunarodni sajam opreme i sredstava za savremenu nastavu – „Učila“ i 8. Sajam obrazovanja – „Zvonce“.

Sajam_knjiga_2Sajam knjiga, kultna manifestacija Beogradskog sajma i brend Beograda i Srbije, okupiće i ove godine najprestižnije izdavače, knjižare, bibliotekare i pisce iz zemlje i sveta. Pored toga što izdavači na ovoj manifestaciji predstavljaju svoju godišnju produkciju, Sajam knjiga je i mesto na kome se uspostavljaju kontakti, razmenjuju iskustva, sklapaju poslovi i ostvaruju ostali vidovi poslovne i kulturne saradnje.

Značajno obeležje Sajma knjiga je i bogat prateći program, u okviru koga se održavaju brojne konferencije, okrugli stolovi, susreti sa piscima, tribine, radionice. Sajam je i mesto na kome se kupuju i prodaju autorska prava, održavaju tematski razgovori i izložbe.

Ovaj događaj je i mesto na kome ljubitelji pisane reči uz posebne sajamske popuste mogu da kupe knjige koje žele, da upoznaju omiljene i otkriju nove autore. Ogromno interesovanje posetilaca je jedna od specifičnosti ove manifestacije, što nije iznenađujuće ako se ima u vidu impozantan broj ljudi koji svake godine dolazi na Sajam knjiga.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email