Udruženje izdavača i knjižara organizovaće kolektivni nastup izdavača iz Srbije na predstojećem 38. Zagrebačkom sajmu knjiga “Interliber“, koji će biti održan od 10. do 15. novembra.

U okviru štanda Udruženja brojnim posetiocima u Zagrebu biće predstavljeni odabrani naslovi sedam eminentnih izdavača – “Službenog glasnika”, “Lagune”, “Čarobne knjige”,”Derete”, “Akademske misl”, “Loma” i “Hesperie edu”.

“Službeni glasnik” će publici Sajma knjiga u Zagrebu predstaviti knjigu “Filmus“ Slobodana Šijana, koja je već dobila Nagradu za najlepšu knjigu na nedavno održanom beogradskom Sajmu knjiga, kao i najprodavanije knjige “Srbija na zapadu – Faktor Vučić“ Denisa Kuljiša, “Između krajnosti“ Muharema Bazdulja, “Veliki povratak Turske“, čuvenog islamologa Darka Tanaskovića, kao i mnoge druge značajne naslove.

“Laguna” će iz svoje novije produkcije predstaviti romane Ive Andrića u jednotomnom izdanju, “Kuću sećanja i zaborava“ Filipa Davida, dobitnika Ninove nagrade, zatim burnu književnu prepisku između Miljenka Jergovića i Svetislava Basare “Tuštma i tma“, autobiografski roman Dragana Velikića “Islednik“, kao i “Glasove iz gluve sobe“ generala Blagoja Grahovca koji otkrivaju strogo čuvane tajne iz vremena raspada bivše Jugoslavije.

“Čarobna knjiga” će predstaviti nova izdanja domaćih autora, a najzanimljivija će biti “Izabrana dela“ Davida Albaharija, koja se smatraju jednim od najznačajnijih izdavačkih poduhvata godine.

“Hesperia edu” iz Beograda predstaviće između ostalog naslov “Mnare Nikolina“ poznate jugoslovenske glumice Melite Bihali, napisane autentičnim primorskim ikavskim narečjem, knjigu Olivere Olje Jelkić “Gambit“, kao i naslov “Primaju li kreditne kartice u raju?“, Milice Ž. Bukman, koji kreativno spaja dve naizgled nespojive teme – ekonomiju i zagrobni život.

“Akademska misao” će pored ostalih naslova iz svog bogatog opusa hrvatskoj publici predstaviti i knjigu “Ortodoncija – sadašnjost za budućnost“, koja je već uspešno predstavljena u Beogradu i Ljubljani, a odlikuje se sjajnim ilustracijama i prikazima karakterističnih slučajeva iz bogate prakse autora i predstavlja nezamenljivo štivo za sve ortodonte.

“Lom” će u Zagrebu posebno predstaviti izabrane priče Džona Fantea “Vino mladosti“, knjigu koja je najbolji uvod u čitanje Fantea – većinu priča u ovoj knjizi autor je napisao u svojim 20-tim godinama, kada je sam živeo u Los Anđelesu, upijao taj veliki grad, u kome je doživeo svoju prvu veliku ljubav, opisanu u nezaboravnom romanu “Upitaj prah“.

 

Izvor: Tanjug

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email