Nakon što je prošle godine došlo do promjene u vrhu Srpskog narodnog vijeća kada je Boris Milošević izabran za novog predsjednika, zamjenivši na tom mjestu Milorada Pupovca koji je vodio SNV od samog osnivanja, tj. 22 godine, na današnjoj izvanrednoj skupštini izabrano je novo rukovodstvo.

Dugogodišnji aktivist u srpskim organizacijama, član Samostalne demokratske srpske stranke, a od nedavno i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske, Boris Milošević sa mjesta predsjednika Srpskog narodnog vijeća morao se povući zbog obaveza u Vladi, a na tom mjestu zamjenit će ga novi, odnosno prethodni predsjednik – Milorad Pupovac.

Za predsjednika Savjeta SNV-a, tijela osnovanog prošle godine unutar kojeg će djelovati i druge srpske organizacije poput Privrednika, Prosvjete, ZVO-a i SDF-a, predložen je profesor na Fakultetu političkih znanosti i voditelj Arhiva Srba u Hrvatskoj Dejan Jović.

Dragana Jeckov i Aneta Vladimirov ostale su na mjestima zamjenica predsjednika, a generalni sekretar SNV-a i dalje će biti Saša Milošević.

Skupština je održana u atriju Srpske pravoslavne gimnazije Katarina Kantakuzina Branković u Zagrebu uz prisustvo 61 delegata iz cijele Hrvatske, a rukovodstvo je izabrano većinom glasova.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email