fbpx

Ispravak iskrivka

Ispravak iskrivka

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Novinar Marin Bakić odgovara na regairanje Gradskog ureda gradonačelnika Grada Karlovca povodom teksta „Nezaštićenim stanarima prijeti zaštićena zgrada“ objavljenog na P-portalu
Ispravak

Tek kada bi ovdje potpisani autor igrom slučaja ili namjere tresnuo s dva metra visine glavom na beton, a zatim bio podvrgnut elektro-šokovima, potom i lobotomiji, upitao bi, i to možda, karlovačku vlast za novinarski savjet. A kada bi kojim slučajem tako razbijen, šokiran i lobotomiran u kretnji udario glavom o rasvjetni stup, pa se stropoštao niz neke stepenice, možda bi se učlanio i u Hrvatsku demokratsku zajednicu, ali i tada je naglasak na – možda.

Izjave sugovornika, a optužbe na račun – novinara

Postoje jedino autoriteti iz novinarstva čije bi mišljenje uzimao u obzir glede svog rada, a ne sigurno ono Damira Mandića, gradonačelnika Karlovca, koji posredstvom Stjepana Mrežara, pročelnika Ureda gradonačelnika, šalje netočna reagiranja na izjave stanara i suvlasnika palače Drašković Ane Milašinović, pa tvrdi da je autor te dokumentarne reportaže ustvrdio ono što nije.

Kada smo čuli da se palača Drašković opet raspada, došli smo, razgledali, saslušali stanare i reportažno izvijestili što smo vidjeli i čuli po načelu – dođoh, vidjeh, opisah.

Kada nam je pak gospođa Milašinović kazala da za dva dana ima sastanak s gradonačelnikom na tu temu i kada nas je na taj razgovor pozvala, obavijestili smo Grad o našoj želji da tome prisustvujemo. Ipak, rečeno nam je da se na tom sastanku iznose privatni problemi građana, pa da nije zgodno da mu prisustvujemo, unatoč tome što nas je građanka, koja nam je već iznijela svoje probleme, i – pozvala. Kada smo ih upozorili na to, ustrajali su u tom nelogičnom stavu i sugerirali da napišemo upit, pa da će nas tako informirati. Dakle, osobne probleme građana ne možemo saslušati uživo u razgovoru s gradonačelnikom, ali nas se o njima može izvijestiti napismeno. Naša tvrdnja da smo već prisustvovali takvim sastancima dok je gradonačelnik bio Mandićev prethodnik i politički mentor Damir Jelić, naišla je na ogluhu.

Brže reagiranje od odgovaranja na upite

Grad Karlovac brže piše reagiranja nego što odgovara na upite, a imali su dovoljno vremena da i na upit odgovore jer su upoznati s problemom koji se povlači već desetljećima po pravosuđu i javnosti i s našim zanimanjem za nj. I kad bi stigao kasnije, mogao se napraviti nastavak priče, ako donosi dovoljno zanimljivosti i podataka. Možda je pristup pogrešan, ali bismo voljeli da nam to kaže netko mjerodavan, a ne gradonačelnik Mandić.

 

Čitav tekst odgovora Marina Bakića na reagiranje Ureda gradonačelnika Grada Karlovca možete pročitati na portalu Aktiviraj Karlovac, s kojeg i prenosimo dio teksta.

Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: