Centar za mirovne studije, Srpski demokratski forum, Građanski odbor za ljudska prava i organizacije okupljene u Kući ljudskih prava, pozivaju vas da se odazovete na humanitarnu večeru u petak, 12. lipnja 2015. s početkom u 19 sati, u prostoru Srpskog demokratskog foruma u Draškovićevoj 25 u Zagrebu.

Na proslavi će biti proslavljeno sretno okončanje spora Milice Miladinović i Republike Hrvatske, odnosno činjenica da je Milica nakon 15 godina borbe napokon dobila svoj stan u zamjenu za kuću koja joj je bila oduzeta za vrijeme dok je bila u izbjeglištvu i dana na korištenje privremenom korisniku koji ju je u potpunosti uništio. (više o slučaju pročitajte ovdje: http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Sramotni-slucaj-Milice-Miladinovic-ili-kako-smo-uzalud-blebetali-o-Europi

Kao što je većini poznato, slučaj Milice Miladinović bio je jedan od ključnih slučajeva neovlaštenih ulaganja u imovinu na kojeg su sve međunarodne organizacije, domaće organizacije civilnog društva, ambasade, Europska komisija, UNHCR i mnogi drugi godinama upozoravali Vladu RH, te čak postavljali rješenje njenog i nekoliko sličnih slučajeva kao uvjet za zatvaranje pregovora. Iako su pregovori zatvoreni 2011., Milica Miladinović je svoj stan dočekala tek prije nešto više od mjesec dana. Do sada je živjela u sobičku od 12 kvadrata, bez kupaone i kuhinje koji joj je na korištenje dala država. Sve ove godine Milica je i za to morala plaćati režije i održavanje, mada je nezaposlena i bez osnovnih sredstava za život. Međutim, nakon što je potpisan ugovor s državom o zamjeni nekretnina i nakon što je Milica dobila ključeve novog stana u Španskom, vrijeme je da proslavimo uložene napore u dizanje svijesti javnosti i donositelja odluka o ovom slučaju, ali i da tu priliku iskoristimo za prikupljanje sredstava za opremanje Miličinog novog stana.

Naime, da bi mogla normalno početi živjeti u njemu potrebno ga je opremiti osnovnim namještajem i cilj ove proslave je upravo za to namaknuti sredstva. Do sada je već UNHCR donirao namještaj u iznosu od 3.000 kuna, a ADRA je osigurala hranu i higijenske potrepštine. Posebno ovom prilikom želimo istaknuti nesebičnu donaciju Eugena Jakovčića (Documenta) koji je dao svoj blagovaonski stol, te Zorana Pusića (GOLJP) i Zrnke Kušen (CMS) koji su dosada prikupljen namještaj montirali.

Donacije organizacija/pravnih osoba se prikupljaju putem žiro računa Milice Miladinović, OIB 71020784612, broj IBAN HR8724840083113724003 kod RAIFFEISENBANK AUSTRIA d.d. Zagreb.

Donacije fizičkih osoba prikupljat će se izravno na proslavi kroz plaćanje ulaza na proslavu u minimalnom iznosu od 100 kuna po osobi, što pokriva i troškove večere koju će za nas pripremiti Milica, te putem prodaje bezalkoholnih i alkoholnih pića. Sav prihod uplaćuje se izravno na žiro račun Milice Miladinović. Sve fizičke osobe koje ne mogu prisustvovati proslavi, ali žele donirati upućujemo da donaciju uplate na gore navedeni broj žiro računa.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email