U noći šestog aprila ove godine u potpunosti je u požaru izgorjela kuća Bogdana Petrovića u Moravicama. Od kuće, u kojoj je živio s majkom, ostalo je samo zgarište. Kako bi Petroviću pomogli u obnovi kuće, Srpsko narodno vijeće u suradnji s Vijećem srpske nacionalne manjine Grada Vrbovskog, organizirali su humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava. Akcija pod nazivom „Moja kuća – moj dom“ počela je 1. juna, a trajat će do 1. jula.

Srećom, te dramatične noći kada je požar izbio zbog neispravnih električnih instalacija, domaćin je uspio iskočiti kroz prozor, dok majka nije spavala u kući. Sva Bogdanova ušteđevina i svi dokumenti izgorjeli su u požaru. Iako su vatrogasci brzo stigli, nisu uspjeli spasiti kuću i Bogdan je doslovno preko noći ostao bez svega – rekao je predsjednik VSNM-a Grada Vrbovskog Milan Vukelić u izjavi za Novosti, pozvavši sve ljude dobre volje koji žele pomoći Bogdanu Petroviću da ponovo podigne krov nad glavom.

Sredstva se mogu uplatiti na račun, koji je otvoren isključivo za tu svrhu: IBAN: HR0523600001502767154, Zagrebačka banka, SWIFT: ZABAHR2X.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email