Najveći svjetski kongresni grad Beč u hotelu Park Schoenbrunn od 3. do 5. ožujka ugostit će jedinstveni projekt zdravstvenog turizma s više od dvjesto sudionika.

Trodnevna konferencija otvorit će snažan dijalog o ključnim temama zdravstvenog turizma kao što su: Nova tržišta u usponu, Preventivna medicina i moderna tehnologija, Približimo turizam osobama s invaliditetom, te Globalno uspješna prepoznata europska odredišta za Zdravlje & Wellness. Najavljene su i panel-rasprave o temama Zašto i gdje je pošlo krivo?Uspon putničkih agencija i posrednika te Regionalna suradnja.

Najavljeno je sudjelovanje više od 35 predavača, četiri panel-diskusije i gosti iz 40 zemalja, od SAD-a do Kine, iz svih sfera koje se naslanjaju na industriju zdravstvenog turizma u svijetu i Hrvatskoj.

Prvi put HTI izlazi van granica Hrvatske kako bi predstavio cjelovitu ponudu wellness, lječilišnog i medicinskog turizma na jednom od najvažnijih tržišta. Organizatori očekuju da će na 6. HTI Konferenciji Beču biti i oko trideset posto sudionika iz Hrvatske, među njima i hrvatski liječnici kojima je Hrvatska liječnička komora dodijelila (kao i prošle godine) maksimalni broj bodova – 12 za pasivno sudjelovanje i čak 18 bodova za aktivno sudjelovanje na HTI skupu u Beču.

Zdeslav Radovčić-direktor HTI-ja
Zdeslav Radovčić

Direktor HTI Konferencije Zdeslav Radovčić ističe kako je riječ o spektakularnom odazivu i dodaje.

– Preuzimajući ulogu europskog lidera za umrežavanje, razmjenu znanja i najnovijih pokazatelja s tržišta sektora zdravstvenog turizma dokazali smo da i mala članica EU kao što je Hrvatska sa svojim izvoznim proizvodom znanja može značajno doprinijeti internacionalizaciji i promociji turističke ponude EU članica prema trećim zemljama.

 

J. Edelheit
Jonathan Edelheit

Jonathan Edelheit iz američkog MTA, naglašava kako skupovi poput HTI Konferencije određuju buduće lidere zdravstvenog turizma.

– Ovogodišnja HTI Konferencija zaslužuje epitet događaja godine s aspekta povezivanja vodećih tržišnih subjekata s područja zdravstvenog turizma u Europi.  Europskom tržištu trebaju stručni skupovi u sektoru zdravstvenog turizma fokusirani na razmjenu znanja i iskustava ključnih sudionika industrije. Zdravstveni turizam postaje ključni segment nacionalnih strategija razvoja turizma sve većeg broja europskih zemalja s ciljem rasta udjela Europe na globalnom tržištu – zaključuje Edelheit.

 

LEILA KREŠIĆ-JURIĆ-direktorica Sektora Turizma-HGK
Lejla Krešić-Jurić

Organizatori Konferencije su Hrvatska gospodarska komora, Wellness Dalmacija d.o.o. i američki Medical Tourism Association. Direktorica Sektora za turizam HGK Lejla Krešić-Jurić predstavlja HTI konferenciju:

–  Osluškujući potrebe tržišta, umrežavajući dionike i nudeći atraktivan koncept i edukativne sadržaje, HTI od skupa osmišljenog kao edukacija za 40-ak članica Zajednice zdravstvenog turizma pri HGK, preko skupa s 230 sudionika prošle godine u Krapinskim toplicama, postaje u svom šestom izdanju pravi hrvatski izvozni proizvod koji afirmira partnerstvo javnog i privatnog sektora. HTI ima za cilj afirmirati ono najbolje što hrvatski zdravstveni turizam nudi, odnosno one dionike koji prepoznaju ovaj oblik turizma kao smjer vlastitog razvoja.

Zanimljivo je da je Zlatni sponzor 6. HTI Konferencije u Beču rovinjska “Maistra d. d.”, koja je prepoznala potencijal HTI koncepta, na čelu s Tomislavom Popovićem, predsjednikom Uprave Maistre:

– Veliko nam je zadovoljstvo biti pokrovitelj ovogodišnjeg Health Tourism Industry Conference-a. Kao vodeća hotelska kompanija u Hrvatskoj koja je u posljednjih deset godina u svoj turistički proizvod investirala gotovo 400 milijuna eura, prepoznajemo potencijal i značaj razvoja usluga i sadržaja vezanih uz zdravstveni turizam.

Kroz HTI svoju poziciju na tržištu zdravstvenog turizma konferenciju u Beču će svojim sudjelovanjem podržati i Hrvatska turistička zajednica (HTZ) te Turističke zajednice grada Zagreba i Malog Lošinja.

HTI konferencija je namijenjena svima koji su na bilo koji način povezani s industrijom zdravstvenog turizma, prvenstveno hotelima, spa & wellness centrima, termalnim spa centrima, specijaliziranim klinikama i bolnicama, obrazovnim ustanovama, osiguravajućim društvima i kupcima u ovoj grani industrije. Naime, na Konferenciju dolazi i više od 30 kupaca usluga iz ovog sektora.

 

Autor: H. Felbar // Privrednik.net

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email