Dupkom puna Koncertna dvorana Lisinski u Zagrebu dočekala je sinoć Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske „Lado“ i Ansambl narodnih igara i pjesama Srbije „Kolo“ koji su se predstavili zajedničkim projektom „Ruku pod ruku 2.0“.

Ta dva ansambla suradnju su obnovila 2016. godine, nakon dvadeset i sedam godina pauze i od tada neprestano razmjenjuju iskustvo i nastoje što kvalitetnije predstaviti izvedbene tradicijske umjetnosti.

U dvosatnom programu u dvorani Lisinski više od 100 umjetnika prikazalo je neke od najljepših tradicijskih plesova i pjesama s područja Srbije i Hrvatske.

Pored plesova iz istočne Hercegovine, Binačke Morave, Stare planine, Novog Pazara, Banata… na kraju svog zvaničnog programa „Kolo“ je izvelo i poznati Splet igara iz Srbije u koreografiji Olge Skovran.

Hrvatski ansambl „Lado“ gostovao je početkom mjeseca u Beogradu, u također rasprodatoj dvorani, a svoj dio programa završio je spletom igara, odnosno prikazom hrvatskih i srpskih običaja s Banije.

Fotografije s ovog koncerta na svojoj Facebook stranici podijelio je i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, koji je bio u dvorani Lisinski.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email