U srijedu, 9. decembra 2015. godine čelnici grada Beograda predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević i menadžer Goran Vesić posjetili su Srpsku pravoslavnu opštu gimnaziju Kantakuzina Katarina Branković u Zagrebu. Zagrebački domaćin je bio g. Slavko Kojić, gradski pročelnik za finansije.

Delegacija_Beograda_u_srpskoj_gimnaziji_2Po blagoslovu Njegovog Visokopreosveštenstva Mitropolita zagrebačko-ljubljanskog gospodina dr Porfirija, uvažene goste su dočekali protojerej-stavrofor Duško Spasojević, arhijerejski namjesnik zagrebački i protojerej-stavrofor Slobodan Lalić, v. d. direktor Gimnazije koji su goste iz Beograda upoznali sa projektom Gimnazije, njenim radom, rezultatima i predstojećim aktivnostima. Istaknuta je saradnjna sa nadležnim tijelima grada Zagreba, a razmotrene su mogućnosti buduće saradnje i podrške Grada Beograda Srpskoj gimnaziji u Zagrebu. Gosti su obišli školski kompleks i prostore Duhovnog centra Srpske pravoslavne crkve u Zagrebu i susreli se sa učenicima i nastavnicima Gimnazije.

Protojerej Slobodan Lalić zahvalio je gostima na posjeti jer je Beograd pokazao interesovanje za život srpske zajednice Hrvatskoj.

“Želim vam da negujete blisku vezu sa svojom maticom i zato će vas Beograd pozvati da budete naši gosti u toku proslave Dana Beograda, u aprilu. Beograd će naredne godine početi da sprovodi program u okviru koga će gotovo hiljadu srpske dece iz Hrvatske, Slovenije, Bosne, Crne Gore i sa Kosova i Metohije boraviti u našoj prestonici, posetiti institucije, družiti se sa svojim vršnjacima iz Beograda i još bolje upoznati svoju zemlju”- rekao je Vesić.

 

Izvor: Mitropolija zagrebačko-ljubljanska

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email