Dani Kule 2019.“ u Kuli Jankovića u Islamu Grčkom ove godine će se održati 27. i 28. jula 2019.

U sklopu scenskog programa održat će se kazališna predstava „Poslednja šansa“ u subotu 27. jula i povijesna drama „Jelena, plemenita kneginja posedarska“ u nedjelju 28. jula.

 

Program:

27. jul (subota)

19:00 Otvorenje izložbe: Čuvari Kule Jankovića
Izložba portreta ličnosti zaslužnih za očuvanje Kule kroz stoljeća.

19:30 Domjenak

21:00 Kazališna predstava: Poslednja šansa
Komična monodrama po tekstu Mirjane Bobić Mojsilović; izvodi Suzana Petričević, prvakinja Narodnog pozorišta Beograd, koju je publika imala priliku na istom mjestu gledati u predstavi „PLASTIKA“.

28. jul (nedjelja)

21:00 Kazališna predstava: Drama iz uskočke povijesti „Zadnja ura kneza Martina Posedarskog“ dramskog ansambla Knezovi i serdari Posedarski iz Posedarja. Autor teksta i redatelj je Boris Ante Magaš.

Razgledavanje Kule Stojana Jankovića
Ne samo u dane ove manifestacije, nego i u cijelom ljetnom razdoblju, može se razgledati sve dijelove obnovljene povijesne jezgre ovog kulturnog dobra: „stara kužina“ sa stalnim postavom etnografske zbirke, kula izvidnica i tamnica, zatim crkvica Svetog Đurđa te park s ribnjakom i izvorom vode. U novoobnovljenoj „staroj kući“ mogu se razgledati skraćene verzije izložbi iz prethodnih godina. Predviđeni su slobodni i vođeni obilasci uz tumačenja, po potrebi na više svjetskih jezika.

Ulaz je slobodan, kao i svi dijelovi programa.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email