Članovi Privrednika obilježili godišnjicu smrti Ivane Vujnović

Piše: O. R. / P-portal.net

U sjećanje na Ivanu Vujnović
Ivana Vujnović

Povodom 27. godišnjice od kako nas je Ivana Vujnović prerano napustila, Privrednikovi aktivisti, zajedno s predsjednikom Nikolom Lunićem, posjetili su njeno vječno počivalište na centralnom zagrebačkom groblju Mirogoj te tom prilikom položili vijenac.

Ivana je izgubila bitku za život nakon iznenadne i teške bolesti u svojoj 16. godini tek što je završila drugi razred zagrebačke XVIII. gimnazije na francuskom jeziku. Bila je izvrsna učenica, pohađala je ljetne škole u Oxfordu, Cambridgeu, Monaku, Parizu… Pored francuskog, govorila je engleski i njemački jezik i svirala klavir. Njena mladost i snovi naprasno su ugašeni, ali se putem Privrednikovog Fonda Ivana Vujnović, osnovanog u znak sjećanja na Ivanu, nastoji omogućiti da drugi mladi i talentirani ljudi ostvare svoje snove i ambicije.

Ivana Vujnović

Srpsko privredno društvo Privrednik utemeljilo je ovaj Fond za izvrsne studente u proljeće 2010. godine, na inicijativu Ivanine majke, doktorice Nevenke Ljubić. Svake godine stipendiraju se dva studenta koji pokazuju izvrsnost u radu, a pored toga govore najmanje jedan strani jezik i značajno su uključeni u aktivnosti izvan fakulteta. 

Sjećanje na Ivanu Vujnović na taj način i dalje živi, a putem donatora ovog fonda Ivana neprestano pomaže u ostvarivanju snova i ambicija mnogih mladih i talentiranih djevojaka i mladića.

 

Fotografije: Jovica Drobnjak


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: