Čedo Prodanović: Srbi su samo na papiru ravnopravni s ostalim građanima Hrvatske

Piše: P-portal.net

Ugledni odvjetnik o stanju u pravosuđu, Haškom sudu, tužbama protiv novinara,...

U novoj epizodi podcasta „Pravo glasa“, koji je P-portal pokrenuo u sklopu projekta „Upoznajmo se da bismo se razumjeli“, gost Mirele Pejaković Levstek bio je ugledni odvjetnik Čedo Prodanović. Kakvo je stanje u pravosuđu, koji je uzrok negatrivne percepcije pravosuđa kod građana, zašto imaju dojam da su pritisak politike na pravosuđe i korupcija osnovni problemi, je li Haški sud obavio svoju zadaću te jesu tamo završili svi koji su trebali,… bile su samo neke od tema razgovora.

„Kada bi se lišili licemjerja, političkog kalkuliranja, stvari su vrlo jasne… Mi raspravljamo. Zašto? Jer se žele stvari razvodniti i relativizirati, jer se koketira s desnim biračkim tijelom… Stvar je vrlo jasna: Za dom spremni je ustaški pozdrav, ustaški režim je bio zločinački režim. Točka!“, rekao je Prodanović.

Jedna od tema je bila i zašto je biti Srbin u Hrvatskoj danas gotovo prosta riječ. „Službena politika je da smo svi ravnopravni, no u praksi to nije tako“, ocjenjuje Prodanović.

Poslušajte novu epizodu podcasta i saznajte kako je braniti ljude koje je javnost unaprijed osudila, zašto se novinare tuži za svaku sitnicu, ali i tome koliko je za našeg sugovornika važna glazba, o glumi u dva filma Rajka Grlića, pjevanju u zboru i brojnim drugim temama.


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: