SKD Prosvjeta, KUD Moslavina iz Garešnice bila je domaćin „5. Smotre dječjeg kulturnog stvaralaštva – Garešnica 2014.“ koja je održana 15.06.2014.

PROGRAM:

10.00. –  Dolazak društava  – Veliko Vukovje
11.00. – Takmičenje u starim dječjim igrama – Veliko Vukovje
18.00. – Defile kroz Garešnicu
19.00. – Smotra folklora – Hrvatski dom Garešnica
21.00. – Zajednička večera i druženje – Garešnica , tržnica

 

 

UČESNICI:

– KUD „Vaso Đurđević“ Bršadin
– KUD „Palična“ Severin
– Bošnjačko KUD „Nur“ Sisak
– Zajednica Mađara Grubišno polje
– SKD Prosvjeta, KUD „J. J. Zmaj“  Bijelo brdo
– SPKD Prosvjeta Kozarska Dubica, KUD „Una“  (BiH-RS)
– SKD Prosvjeta, KUD „Moslavina“ Garešnica

Manifestaciju su financijski i logistički potpomogli grad Garešnica, VSNM BBŽ i VSNM grada Garešnica.

Takmičenje u starim dječjim igrama je održano na nogometnom igralištu u Velikom Vukovju. Djeca su se takmičila u graničaru, nošenju jajeta u žlici, trčanju u vreći i koturanju obruča, a sve to u dvije dobne kategorije: do 10 godina i od 10 do 14 godina.

Unatoč poteškoćama u organizaciji, jer zbog šarolike prognoze vremena nismo bili sigurni u mogućnost održavanja igara u Velikom Vukovju, i zbog odustajanja tri društva u zadnjem tjednu prije smotre, možemo reći da je i ova „5. Smotra dječjeg kulturnog stvaralaštva“ uspješno obavljena na naše zadovoljstvo i zadovoljstvo naših gostiju. Vrijeme je na kraju poslužilo i takmičenje u starim dječjim igrama je održano, a na pozornici smo ipak vidjeli 7 društava (po jedno hrvatsko, bošnjačko i mađarsko i četiri srpska, od kojih i jedno izvan Hrvatske , tj. iz BiH).
Ovo je prioritetna i glavna manifestacija našeg društva od koje sigurno nećemo odustati, a nadamo se da će iduća biti sadržajnija i obimnija, poručio je predsjednik Društva Zoran Blanuša.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email