fbpx

Srpsko kulturno društvo „Prosvjeta“, središnja knjižnica Srba u Hrvatskoj poziva djecu osnovnoškolskog i predškolskog uzrasta da sudjeluju na Festivalu dječje ilustracije 2020. ilustrirajući omiljeni lik, likove ili scenu iz djela Jovana Jovanovića Zmaja.

Cilj ove manifestacije je približiti srpsku književnost za djecu najmlađim članovima zajednice i potaknuti ih na čitanje i kreativno izražavanje. Krajnji cilj Festivala je približiti djeci kulturu i stvaralaštvo vlastitog naroda, kažu organizatori.

Krajnji rok za slanje radova je 8. novembar 2020. godine. Tema ilustracije može biti iz bilo kojeg djela za djecu iz opusa Jovana Jovanovića Zmaja prikazana na način kako ih djeca zamišljaju.

Stručni žiri će vrednovati kreativnost i originalnost radova podijeljenih u devet dobnih kategorija (predškolski uzrast i po jedna kategorija od 1. do 8. razreda). Od najboljih radova priredit će se izložba u dvorani biblioteke, a najbolji iz svake kategorije bit će nagrađeni prigodnim nagradama.

Svaki rad mora na poleđini imati čitko ispisane podatke:
ime i prezime, razred i škola (ako dijete ide u školu), godina rođenja, naziv djela na koju se ilustracija odnosi, adresu i kontakt telefon.
Jedan učenik može poslati jedan rad. Izbor tehnike rada je slobodan. Radovi moraju biti rađeni samostalno. Format papira treba biti u skladu s formatom mape za razred koji pohađa učenik (odnosno iz bilo koje školske lik. mape). Pristigli radovi na natječaj se ne vraćaju.

Radovi se šalju na adresu:

SKD Prosvjeta-Centralna biblioteka
Središnja knjižnica Srba u RH
Preradovićeva 18/1
p.p. 739
10 000 Zagreb

Izabrani najbolji radovi u svakoj kategoriji, kao i točan datum održavanja centralne izložbe s najuspješnijim radovima bit će objavljeni na web stranici biblioteke.

 

Autorica loga Festivala je Vanja Višnjić, 3. razred.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email