U organizaciji Međunarodnog kluba žena Zagreb (IWCZ) i pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, u Zagrebu je 2. decembra ove godine održan 25. humanitarni Božićni bazar. Učestvovalo je skoro pedeset ambasada i organizacija porijeklom iz različitih zemalja, a na službenom otvaranju jednodnevnog sajma prisustvovala je i zamjenica gradonačelnika Zagreba Jelena Pavičić Vukičević.

Posjetioci su u paviljonima 7 i 7a po pristupačnim cijenama mogli popiti autentično češko pivo, pojesti specijalitete iz različitih zemalja, dobiti portret koji je osobno radio ambasador Japana kao i još mnogo toga.

Na tradicionalnom 25. humanitarnom Božićnom bazaru učestvovala je i Ambasada Republike Srbije u Hrvatskoj.
Zahvaljujući dobroj suradnji koju ima s privrednim subjektima iz Srbije i njihovim zastupnicima u Hrvatskoj, a koji su bili spremni da doniraju deo svog proizvodnog asortimana, na štandu Republike Srbije predstavljeni su proizvodi „Swisslion-Takovo“, „Carnexa“, „Metalca“, trikotaže „IVКO“, vinarija „Temet“ i „Vista Hills“. Također, zahvaljujući suradnji i donaciji Atlantic Grupe, čije je sjedište u Zagrebu, predstavljeni su i domaći proizvodi „Soko Štarka“ i „Foodlanda“.

Sva prikupljena sredstva na ovogodišnjem Božićnom sajmu bit će donirana Institutu za palijativnu medicinu u Zagrebu.

 

Fotografije: Jovica Drobnjak

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email