fbpx

120 milijuna kuna za obnovu poljoprivrede na potresnom području

120 milijuna kuna za obnovu poljoprivrede na potresnom području

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Otvaranje natječaja očekuje se oko 12. aprila, nakon što prođe e-savjetovanje
natječaj za poljoprivrednike

Natječaj za obnovu poljoprivrednih potencijala na potresom pogođenom području je u e-savjetovanju, a za tu obnovu su predviđena sredstva od 120 milijuna kuna, saopštili su u subotu iz Ministarstva poljoprivrede RH.

Nacrt Natječaja za provedbu tipa operacije 5.2.1. „Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. u postupku je elektronskog savjetovanja koje će trajati do 22. marta 2021.

Za obnovu poljoprivrednog potencijala na potresom pogođenom području predviđena su sredstva u iznosu od 120 milijuna kuna, saopštili su iz Ministarstva.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika ili registrirane u Jedinstvenom registru domaćih životinja (JRDŽ) do trenutka podnošenja zahtjeva za potporu, koji će se moći podnositi od 12. aprila do 15. juna 2021. godine po pojednostavljenoj i ubrzanoj proceduri.

Javnom potporom financirat će se 100 posto ukupnih prihvatljivih troškova projekta, ističu iz Ministarstva poljoprivrede.

– Pri popunjavanju zahtjeva za potporu poljoprivrednicima će na raspolaganju na terenu biti djelatnici Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Ministarstva poljoprivrede, kako bi što brže i jednostavnije ostvarili pravo na potporu pomoću koje će obnoviti svoja poljoprivredna gospodarstva, mehanizaciju i proizvodne površine, rekla je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Zahvalila je Stožeru civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa, županijskim i lokalnim stožerima, Povjerenstvu za procjenu šteta i cjelokupnoj Vladi RH na intenzivnoj suradnji, zahvaljujući kojoj su, prema njenim riječima, „ostvareni preduvjeti kako bi sredstva poljoprivrednicima u potrebi stigla što je moguće prije“.

Cilj ovog natječaja je obnovom poljoprivrednog potencijala narušenog potresima osigurati održivost poljoprivredne proizvodnje i izvor prihoda stanovništvu ruralnih prostora, kako bi se spriječilo propadanje poljoprivrednih gospodarstava i iseljavanje iz potresom pogođenog područja, dodaju iz Ministarstva.

Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: