Kuće i štala srpskih povratnika Dušana i Mare Novaković u selu Zalužnica, kod Otočca u Hrvatskoj, zapaljene su dok su oni bili u Srbiji, saopštio je predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta.

“Ovаj vаndаlski čin se desio dok su Dušаn i Mаrа Novаković bili u poseti svojoj deci u selu Hrtkovci u Srbiji. Nаkon povrаtkа u nedelju 20. mаjа zаtekli su strаšаn prizor. Pored štаle kojа je zаpаljenа, ubаčenа je eksplozivnа nаprаvа i u kuću, gde su nаmeštаj i ostаlo pokućstvo potpuno izgoreli”, naveo je Linta u saopštenju.

On je u saopštenju naglasio da je ovo još jedan dokaz da u Hrvatskoj postoje jake snage koje su zadojene mržnjom prema Srbima i koji se ne mogu pomiriti sa činjenicom da na krajiškom području živi i ovo malo Srba, koji ne žele da se odreknu svog identiteta.

Linta je pozvao hrvatsku predsednicu Kolindu Grabar Kitarović i premijera Andreja Plenkovića da javno osude uništavanje imanja Dušana i Mare Novaković i da zatraže od nadležnih organa da u što kraćem roku pronađu i kazne nalogodavce i počinioce ovog vandalskog čina.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email