U subotu 20. oktobra, u Pakracu je obilježeno je 200 godina organiziranog obrtništva. Ovom skupu, kao i kasnijem službenom otvaranju 10. sajma Slavonski Banovac, pored predstavnika Vlade RH, Hrvatskog Sabora, županije i gradova, prisustvovao je Nikola Ivanović, zamjenik gradonačelnice Pakraca iz redova SDSS-a.

Sajam Slavonski banovac ponovo je okupio brojne posjetitelje, domaće i goste, koji su imali priliku uživati u brojnim zanimljivim sadržajima. Predstavljena je i knjiga „200 godina stvaranja i zajedništva“, nastala povodom dva stoljeća organiziranog obrtništva u Pakracu. Dio sajma bio je posvećen oživljavanju srednjovjekovne istorije pa su posjetitelji mogli vidjeti kovanje slavonskog banovca, mačevanje, natjecanje u streličarstvu te mnoge druge zanimljive sadržaje.

Među izlagačima i ove godine predstavila se i srpska zajednica u Pakracu kroz prodajno-izložbeni štand Vijeća srpske nacionale manjine Grada Pakraca. Na štandu je prikazana etno zbirka rukotvorina koju vrijedno sakuplja i čuva Mirjana Miletić Milašinović, kao i proizvodi lokalnih poljoprivrednika i proizvođača suvenira.

VSNM Pakrac je ove godine predstavio tradiciju pakračkog kraja, ali i proizvode svojih OPG-ova u cilju njihove promocije.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email