Politički aktivist Zoran Erceg nepravomoćno je osuđen na 15 dana zatvora i godinu dana uvjetno zato što je prilikom otkrivanja spomenika Franji Tuđmanu u Zagrebu uzviknuo da je Tuđman ratni zločinac.

Vraća li odluka suda verbalni delikt u Hrvatsku, na tragu izjave bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka koji je poručio da se o ljudima poput Tuđmana i Šuška i o Domovinskom ratu u javnosti neće moći kritički govoriti?

Na novoj tribini u Privredniku novinar Saša Kosanović razgovarat će s aktivistom i ratnim veteranom Zoranom Ercegom, s Hrvojem Zovkom, predsjednikom Hrvatskog novinarskog društva, i sa Sanjom Sarnavkom iz Zaklade Solidarna.

Tribina pod nazivom „Povratak verbalnog delikta“, u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba, održat će se u utorak, 19. februara, u 18 sati, na prvom katu Privrednikovog doma (Preradovićeva 18, Zagreb).

Ako ste zainteresirani za stanje građanskih sloboda i ljudski prava u Hrvatskoj, dođite u Privrednik. Ako niste, vidimo se kada netko pokuca i na vaša vrata…

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email