VSNM i SDSS Karlovačke županije organizirali su 9.oktobra tribinu s temom Problematike stambenog zbrinjavanja i obnove, koja je održana u Karlovcu.

Gosti tribine bili su predstojnica Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Mirela Popović Stanić s kolegom Zeljkom Božićem, voditeljica pravnog odjela SNV-a Tatjana Vukobratović Spasojević s kolegom Stankom Janićem.

Tribinu je otvorila potpredsjednica VSNM Natalija Popović Ivančević, a prisutne je pozdravio zamjenik župana Siniša Ljubojević.

Na tribini se najviše razgovaralo o visokoj otkupnoj cijeni stanova izvan područja PPDS-a što obuhvaća i grad Karlovac, odnosno o prosječnoj cijeni od 500 eura za stan. Prisutni si negodovali takvoj cijeni zbog loše kvalitete izgradnje novih stanova ili ponude stanova iz 1926.g. po takvoj cijeni.

Stotinjak građana Karlovca i okolice postavili su niz pitanja na koje su se gosti trudili odgovoriti, ali su se svi uvjerili da je problematika obnove i stambenog zbrinjavanja kompleksan problem i da mu se 20 godina nakon rata ne vidi prihvatljivi kraj.

 

Izvor: SDSS

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email