Idućeg utorka u Srpskom privrednom društvu Privrednik u Zagrebu bit će prikazan dokumentarni film autora Arsena Oremovića „Tak kak je“. Film u trajanju od 25 minuta govori o slučaju Zvonka Grgeca kojem bivša supruga ne dozvoljava viđanje s kćerkom. Sličnih priča u kojima veliki broj žena ne dozvoljava bivšima muževima približavanje djeci, često unatoč sudskim odlukama, na hiljade je u Hrvatskoj. O tome rijetko pišu mediji, o tome žrtve rijetko istupaju u javnosti.

Nakon filma, novinar Saša Kosanović razgovarat će s gostima, autorom filma Arsenom Oremovićem, Zvonkom Grgecom, protagonistom filma i Ljubicom Matijević-Vrsaljko, odvjetnicom. U razgovoru će potražiti odgovor na pitanje zbog čega hrvatski sudovi u više od 90 % slučajeva djecu dodjeljuju majkama i zbog čega se sistemsko iživljavanje nad očevima često prešućuje i od strane novinara i od strane profesionalnih boraca za ljudska prava.

Projekcija filma i tribina koja će uslijediti pod nazivom „Ima li nade za tate“, u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba, održat će se u utorak, 5. marta, u 18 sati, na prvom katu Privrednikovog doma (Preradovićeva 18, Zagreb).

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email