Srpsko privredno društvo „Privrednik“ organizira Treći kongres Privrednikovih stipendista i srpske omladine s temom “(Samo)zapošljavanje mladih: problemi i perspektive”.

Srpsko privredno društvo “Privrednik”, kao jedna od najstarijih dobrotvornih organizacija u Zagrebu, okuplja i stipendira nadarene učenike i studente slabijih materijalnih mogućnosti, pri tome naročito ukazujući na društvene situacije koje muče mlade. Ovogodišnja tema Kongresa je (samo)zapošljavanje mladih čime želimo dati doprinos otvaranju i pokušajima rješavanja gorućeg problema nezaposlenosti mladih u našem društvu. U tom pogledu najugroženiji su mladi u ruralnim i ekonomski slabije razvijenim sredinama, na što posebno želimo skrenuti pažnju.

Kongres će se održati u subotu, 25. listopada 2014. godine s početkom u 11:30 sati u Zagrebu, u Srpskoj pravoslavnoj općoj gimnaziji “Kantakuzina Katarina Branković”, Sveti Duh br. 122.

I ove godine u sklopu Kongresa priređujemo svečani prijem nove generacije „Privrednikovih“ stipendista.

Predviđeno je da na Kongresu učestvuje do 200 mladih članova “Privrednika” i njegovih simpatizera iz čitave Republike Hrvatske u dobi od 16 do 30 godina, predstavnici udruženja mladih kao i ugledni gosti iz sfere politike, privrede, obrazovanja i diplomatskih službi.

Sve informacije na www.kongres.privrednik.net

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email