Njegovo Visokopreosveštenstvo Mitropolit zagrebačko-ljubljanski gospodin dr Porfirije u utorak, 4. novembra 2014. godine bio je domaćin i organizator susreta članova Saveta Republičke radiodifuzne agencije Republike Srbije predvođenih predsednikom Saveta gospodinom Goranom Karadžićem i članova Veća za elektronske medije Republike Hrvatske.

Delegaciju Veća je predvodila predsednica gospođa Mirjana Rakić.

Susret je organizovan u konferencijskoj sali Duhovnog centra Srpske pravoslavne crkve u Zagrebu. U uvodnom delu Mitropolit Porfirije je pozdravio goste, izrazio dobrodošlicu i zadovoljstvo što Srpska pravoslavna crkva Mitropolija zagrebačko-ljubljanska ima priliku ugostiti članove Agencija za medije Srbije i Hrvatske i poželio uspešan rad konferencije.

Na sednici su podeljena i analizirana iskustva rada obeju agencija proteklih godina sa osvrtom na aktuelna pitanja stanja u medijskom sektoru naročito sa stanovišta zaštite medijskih sloboda. Posebno su razmatrana pitanja obezbeđivanje uslova za efikasnije sprovođenje, usavršavanje i unapređivanje utvrđene radiodifuzne politike na našim prostorima.

Nakon radnog, usledio je manje formalni deo susreta uz razgovor i ugodno druženje u Duhovnom centru Mitropolije.

 

Izvor: Mitropolija zagrebačko-ljubljanska

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email