Povodom 22. godišnjice prerane smrti Ivane Vujnović mladi članovi Privrednika i Privrednikovi stipendisti posjetili su njeno vječno počivalište na centralnom zagrebačkom groblju Mirogoj.

Tom su prilikom položili cvijeće, zapalili svijeće i prisjetili se Ivanine dobrote i izvrsnosti kao dobrog primjera svim mladim ljudima.

Ivana je zauvijek otišla zbog iznenadne i teške bolesti u svojoj 16. godini tek što je završila drugi razred zagrebačke XVIII. gimnazije na francuskom jeziku. Bila je izvrsna učenica, pohađala je ljetne škole u Oxfordu, Cambridgeu, Monaku, Parizu… Pored francuskog, govorila je engleski i njemački i svirala klavir.

Ivani u spomen, Srpsko privredno društvo „Privrednik” utemeljilo je 13. marta 2010. godine Fond „Ivana Vujnović” za stipendiranje odličnih studenata. Svake godine stipendiraju se dva studenta koji pokazuju izvrsnost u radu, a pored toga govore najmanje jedan strani jezik i značajno su uključeni u aktivnosti izvan fakulteta.

Na taj način, ostaje sjećanje na perspektivnu djevojku, a zahvaljujući donacijama njezine majke, doktorice Nevenke Ljubić, svake godine mladima je olakšan put kroz obrazovanje. Put kojim je Ivana tek krenula.

Privrednik je prije tri godine uveo dodjelu godišnje nagrade „Srebrnjak” s likom Ivane Vujnović za svog bivšeg stipendistu koji je završio školovanje, a koji je svojim radom, trudom i talentom potvrdio da se pomaganje mladima višestruko vraća. Srebrnjak je rad akademskog kipara Pere Jelisića.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email