Članovi Srpskog privrednog društva Privrednik obilježili su na zagrebačkom Mirogoju 21. godišnjicu prerane smrti Ivane Vujnović.

Ivana je izgubila bitku za život nakon iznenadne i teške bolesti u svojoj 16. godini tek što je završila drugi razred zagrebačke XVIII. gimnazije na francuskom jeziku. Bila je izvrsna učenica, pohađala je ljetne škole u Oxfordu, Cambridgeu, Monaku, Parizu… Pored francuskog, govorila je engleski i njemački jezik i svirala klavir.

Ivani u spomen, Srpsko privredno društvo Privrednik utemeljilo je početkom 2010. godine Fond “Ivana Vujnović” za stipendiranje odličnih studenata. Svake godine stipendiraju se dva studenta koji pokazuju izvrsnost u radu, a pored toga govore najmanje jedan strani jezik i značajno su uključeni u aktivnosti izvan fakulteta.

Na taj način, ostaje sjećanje na mladu, perspektivnu djevojku, a zahvaljujući donacijama njezine majke, doktorice Nevenke Ljubić, svake godine mladima je olakšan put kroz obrazovanje. Put kojim je Ivana tek krenula.

srebrnjak-vujnovicPrivrednik je prije dve godine uveo dodjelu godišnje nagrade “Srebrnjak” s likom Ivane Vujnović za svog bivšeg stipendistu koji je završio školovanje, a koji je svojim radom, trudom i talentom potvrdio da se pomaganje mladima višestruko vraća. Srebrnjak je rad akademskog kipara Pere Jelisića

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email