Samostalna demokratska srpska stranka prvi put samostalno izlazi na izbore za Evropski parlament, a lista je danas predana Državnom izbornom povjerenstvu. Listu predvodi predsjednik stranke Milorad Pupovac. Slijede sveučilišni profesor s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu Dejan Jović i saborska zastupnica Dragana Jeckov. Na četvrtoj poziciji je načelnik Općine Erdut Jugoslav Vesić, na petoj saborski zastupnik Boris Milošević, pa šibensko-kninska dožupanica Anja Šimpraga, načelnik Općine Krnjak Dejan Mihajlović, predsjednica Aktiva žena SDSS-a Mirjana Oluić, dogradonačelnik Pakraca Nikola Ivanović, zamjenica državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Tatjana Vukobratović-Spasojević, riječka srednjoškolka i članica ženske vaterpolo reprezentacije Hrvatske Aleksandra Ratković, dok je na zadnjoj poziciji predsjednik Zajedničkog vijeća općina Srđan Jeremić.

Pupovac je nedavno za Radio Slobodna Evropa kazao da SDSS-ova kampanja ima emancipatorsku svrhu u kojoj će i SDSS i njezini birači i svi oni koji se mogu složiti s njezinim politikama učiniti sve da Srbi u Hrvatskoj ne budu pod pritiskom netolerancije, govora mržnje i opakih tendencija historijskog revizionizma.

– Predali smo listu iznenađenja, listu koja ima ambiciju da uđe u Evropski parlament i da zastupa ono što smo zastupali kad smo podržavali ulazak Hrvatske u Evropsku uniju. Uz to ćemo zastupati i one vrednosti kojih danas u EU ima sve manje, a to je Evropa bez granica. U Evropi je danas sve više granica, čak i onih najgrubljih od žice. Želimo Evropu koja neće biti podeljena na svoj bogati i siromašni deo, Evropu koja neće biti Evropa iz koje se iseljava te u kojoj neće biti opasnog nacionalizma koji je hoće razoriti i koji agresivno nastupa prema svojim manjinama, bilo starim, bilo novim – rekao je Milorad Pupovac nakon predaje liste kandidata.

 

Fotografije: SDSS

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email