Nakon nesnosnih vrućina i suše koja nas je pratila cijelo ljeto, jesen se pokazala u punom naletu. Donijela je kišurinu, poplave, a i temperature se sve više približavaju nuli. Treba najozbiljnije razmišljati o grijanju. Mnogi su već „za dom spremni“, a neki tek razmišljaju o tome. Onima koji uvode etažno grijanje, skrenuo bih pažnju da pripaze kod kupovine radijatora. Ima ih svakakvih, ali najopasniji su oni koji sami skaču i ozljeđuju žene. Evo najnoviji primjer jednog tako opasnog radijatora dolazi nam iz Požege. Jedan takav radijator skočio je na ženu župana požeško-slavonskog. Tako ju je jako udario da je žena završila u bolnici. Sirota žena je završila u bolnici zbog modrica i udaraca koje je primila, kako ona kaže od supruga istaknutog člana „zna se“ i župana požeško-slavonskog Alojza Tomaševića. Župan Tomašević demantira sve „objede“ i svojom „čašću“ otklanja sve navode, koji ga žestoko sramote. I kada počnete pratiti ovu sramotu koja se kao trakavica pojavljuje u medijima, jedini zaključak je da se radijator sam otrgnuo od zida i nesretnu ženu svojski opalio po glavi. Evo, dragi čitaoče, pripazite na radijatore. Oni hoće napraviti rusvaj.

Inače, Obitelj Tomašević poznata je već godinama u Požegi, ne zbog političke funkcije „oca“ obitelji, već i po istupima sina. Međutim, da je „domaća“ rabota obitelji Tomašević već godinama poznata Požežanima, potvrdio je i nekadašnji gradonačelnik Požege i Tomaševićev prethodnik na županskoj stolici. Ronko, koji je član SDP-a od njenog osnutka, sazvao je u Saboru konferenciju za novinare na kojoj je izjavio da građani Požege, već godinama znaju za Tomaševićevo nasilno ponašanje prema supruzi i da njegov nedavni ispad s radijatorom nije nikakva novost i da to zaslužuje najoštriju reakciju društva i smjenu sa svih političkih i društvenih funkcija. BRAVO! Pravi zaključak, ipak ostaje jedno ALI. A to je – ukoliko je Ronko već godinama znao za Tomaševićevo obiteljsko nasilje, zašto to nije prijavio policiji. Prema zakonu neprijavljivanje krivičnog djela je i samo krivično djelo. Osim toga, ako je Ronko sve to znao, onda je znao i SDP! Pa eto, najjača opoziciona stranka šuti i sve nepodopštine „zna se“ stranke tolerira i ne predstavlja joj nikakvu opoziciju. To je najstrašnije od partije koja sebe voli zvati socijaldemokratskom. Žalosno, ali oni nikada nisu bili ništa od toga što stoji u njihovom imenu. SDP-u je očito najvažnije brinuti samo o sebi i čuvati pozicije, a narod tko šiša. „Stoku sitnog zuba danas šišaju oni, a sutra ćemo mi.“

Evo, to je naša stvarnost. I dok se neki dan na jednoj od hrvatskih televizija prikazivala reportaža o ljudima koji preživljavaju hraneći se smećem iz kontejnera i u kojoj je rečeno da je 30 % stanovništva na rubu gladi, dotle partija „zna se“ za to ne haje ni malo, ali uhljebljuje svoje članove. Noviji primjer je Tomislav Čuljak, bivši zidar bez srednje škole s nekakvom diplomom Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Elem, zidar Čuljak dogurao je i do potpredsjednika Sabora u vrijeme Karamarka, a kada su raspisani novi izbori izjavio je da se više neće kandidirati, da to prepušta mlađima. Njegovu „velikodušnost“ „zna se“ nagradio je savjetničkim mjestom u državnoj firmi Odašiljači i veze. Tvrtci koja razvija visoku elektroničku tehnologiju dodijeljen je „savjetnik“ koji ne shvaća na kom principu radi i radioaparat „Kosmaj“. Dobro, savjetničko mjesto nije direktorsko, pa se i ne mora pojavljivati na radnom mjestu, ali ga se viđa po zagrebačkim kafićima u kojima troši „crkavicu“ od 15 hiljada kuna, naravno neto, koju dobije za svoje „savjetovanje“.

Drugi primjer je i nedavno postavljenje direktora turističkih ureda Hrvatske po svijetu. Za takva mjesta kažu da su san snova. I, sada pazite, san se ostvario sestrični trenutnog nam premijera. Predsjedniku vlade koja postavlja te ljude vjerojatno je promakla ta sitnica. Pa tko će pamtiti sva imena i ljude, jer hiljade imena svaki dan se mota po premijerovoj vladi.

A sada nešto o onom na što se užasava hrvatska politika, a prenose mediji i huškaju narod. To su izjave beogradskih političara i zbog toga je otkazan dolazak Vučića u Zagreb, kojeg je javno, u stanju kada mu se malo pleo jezik, Vladimir Šeks nazvao četnikom. Vulinova izjava da je u Hrvatskoj vođen građanski rat stoji. U Hrvatskoj je izazivan rat da bi Hrvatska mogla da riješi mnoge probleme koje je započela NDH, ali željelo se da to ispadne kao dogodilo se jer smo bili izazvani. Čiji su leševi plivali Dravom i Dunavom 1991. godine? Tko je pucao zoljama po Borovu selu izazivajući Srbe, a sutradan poslao na klanje hrvatske policajce koji su jadni izginuli ni krivi ni dužni? Tko je po Zagrebu i ostalim gradovima iz stanova izbacivao Srbe, neke i ubijao, a u stanove dovodio „svoje ljude“? U jednom takvom stanu živi Jadranka Kosor! Tko je 200 hiljada Srba otjerao iz Hrvatske i opljačkao i zapalio im kuće da se nemaju kuda vratiti? U kojoj državi se tolerira buđenje i klerofašizma i maltretiranje građana njime? U kojoj državi se minimiziraju ustaški zločini, a antifašiste proglašava komunističkom ruljom? I da dalje ne nabrajam, spomenuo bih samo najnovijeg ratnog zločinca Darija Kordića, koji je u Hagu osuđen i koji je odležao u zatvoru za svoje nedjelo. Ta individua u zatvoru je „spoznala“ Boga i sada ga se voda po raznim proštenjima i crkvama, kao nekog novog mesiju, pa čak ga prima i predsjednica republike.

Najbolju sliku o današnjoj Hrvatskoj dao je ovih dana jedan ugledni njemački tjednik koji je opleo po Plenkovićevoj vladi i između ostalog napisao: „Sa svima su u svađi, a beskompromisne odluke slabe Hrvatsku.“ Amen!

 

* Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije P-portal portala.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email