Prigodnim druženjem, održanim 29. decembra u prostorijama Srpskog privrednog društva Privrednik u Zagrebu, proslavljen je stoti broj istoimenog podlistka koji izlazi u okviru tjednika ‘Novosti’. Okupljenima se obratio predsjednik Društva i urednik podlistka Nikola Lunić, podsjetivši da ‘Privrednik’ izlazi jednom mjesečno unazad desetak godina.

– Naša je namjera bila da u ‘Privredniku’ osim stručnih tekstova objavljujemo i radove mladih autora, jer je i sam ‘Privrednik’ organizacija koja je prije svega namijenjena mladima, odnosno omogućavanju njihovog školovanja – rekao je Lunić, naglasivši veliku pomoć koju za svoje aktivnosti to društvo dobiva od SNV-a i Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske.

– Nedavno smo pokrenuli i informativni portal na kom se prate sva dešavanja u ‘Privredniku’, kao i ona koja su relevantna za čitavu srpsku zajednicu u hrvatskoj – kazao je Lunić i podsjetio da se odskora, zajedno sa VSNM-om grada Zagreba održavaju i tribine političke i društvene tematike.

Minutom šutnje odana je počast Draganu Napijalu, jednom od osnivača podlistka, a jubilarni broj obilježen je i slavljeničkom tortom. Događaju su, osim rukovodstva ‘Privrednika’ i suradnika podlistka, prisustvovali predsjednik SNV-a Milorad Pupovac, njegov zamjenik Saša Milošević, Nenad Maričić i Ksenija Đukić iz Ambasade Republike Srbije, sveštenik Bogoljub Ostojić, kao i režiserka Irena Škorić.

 

Izvor: Novosti; fotografije: Jovica Drobnjak

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email