Privrednikov stipendista Milan Nikolić dobio je priznanje Opštinskog veća opštine Borovo za isvrstan uspeh koji je postigao u školskoj 2012/2013. godini.

Svečanom sednicom opštinskog veća i svečanom akademijom u Borovu je 22. maja obeležen Dan opštine i Osnovne škole Borovo. Plakete opštine Borovo povodom Dana opštine dodeljene su profesoru doktoru Jovanu Jankičeviću iz Borova, nekadašnjem dekanu Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu, za doprinos u oblasti nauke te većniku Rajku Lukiću, vlasniku Zlatarsko-trgovačkog obrta “Rim” sa sedištem u Vukovaru, za doprinos u oblasti društvenih delatnosti, humanitarni rad i socijalnu uključenost.

Osnovnu školu Borovo, u čijim prostorijama je svečanost održana,  danas pohađa 328 učenika i to je najveća škola u Hrvatskoj u kojoj se nastava odvija na srpskom jeziku i pismu. Od 45 svršenih borovskih osmaka, ove godine učenikom generacije proglašena je Tihana Jakovljević

Ubuduće će svaki đak generacije na Danu škole koji sledi dobijati priznanje i novčanu nagradu. Ove godine dobitnik opštinskog priznanja i novčane nagrade u iznosu od po 1.000 kuna su Srđan Brocić iz Borova,  član košarkaške kadetske reprezentacije Hrvatske. Priznanje i nagradu dobio je i Milan Nikolić, učenik Srednje medicinske škole u Osijeku i đak generacije Osnovne škole Borovo školske 2012./2013. godine. 

Tom nagradom je završena moja osnovna škola, ponosan sam i zadovoljan, isplatio se sav trud, upisao sam srednju školu koju sam želeo – kaže Milan, koji je ove godine završio prvi razred Medicinske škole u Osijeku. Bez obzira na to što mnogo vremena provodi u školi i na putu do škole, pa ni nema više toliko vremena da se posveti učenju, završio je razred s odličnim uspehom.

Milan je dete nezaposlenih roditelja, pa mu je, kako kaže, Privrednikova stipendija koju je dobijao mnogo pomogla u školovanju.

I ova nagrada i stipendija mi olakšavaju finansijsku situaciju, ali sam pre svega zahvalan ljudima koji su bili puni razumevanja. Nadam se da ćemo se još dugo godina družiti i da ću ja jednog dana dobiti neki dobar posao i da ću biti u prilici da i ja pomognem budućim naraštajima, tj. stipendistima – kaže Milan koji ne samo porodicu i školu već i Privrednik predstavlja u najboljem svetlu.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email