Htio sam odšutiti subotnji ustaški dernek na Bleiburgu, po onoj Balaševićevoj „ta mante ih“, ali jednostavno su me zasvrbili prsti kada sam čuo dio propovjedi Đakovačko-osječkog biskupa, kojeg sam smatrao jednim od najobjektivnijih prelata katoličke crkve „u Hrvata“. U svojoj propovjedi biskup je nazvao zločince koji su još tjednima nakon kapitulacije klale palili i uništavali na tlu bivše Jugoslavije „hrvatskom vojskom“. Ako je to bila „hrvatska vojska“, znači priznajemo NDH, a partizani su po tome bili „banditi“ koji su „našu Hrvatsku vojsku“ uznemiravali i porazili i time uništili „vjekovnu težnju hrvatskog naroda NDH“. I sve to pod pokroviteljstvom Sabora Republike Hrvatske i u javnom direktnom prenosu Hrvatske televizije…

Čak su se tolerantni Austrijanci i različite tamošnje nevladine i službene delegacije oglasile oko toga da posljednji fašistički dernek na tlu antifašističke Evrope zabrane, ali skup je lukavo prijavljen kao crkvena manifestacija, a protiv crkve, pa makar bila i većinom fašistička kakva je hrvatska, nitko ne može ništa.

Ove godine na derneku nije bilo mnogo ustaša u uniformama i sa znakovljem fašističkog režima, ipak, vijorile su se zastave tzv. NDH i nekoliko osoba je privela austrijska policija zbog tetoviranih svastika i fašističkih pozdrava. To se u Evropi ne tolerira, ali u Hrvatskoj slobodno ističi svoje fašističko uvjerenje i bit ćeš pod pokroviteljstvom Sabora. Postoji stara poslovica „ono čega se pametan stidi – budala se ponosi“.

Čak se i njemačka štampa sa zgražanjem osvrnula na nešto što sramoti Hrvatsku, a u švicarskoj štampi je apostrofiran Hasanbegović uz navode da je u svojim „djelima“ branio SS oficira, nekog bosanskog muslimana. Najstrašnije od svega je to da se na Bleiburgu žrtvama prikazuju krvnici. Zapravo, brani se ideologija koja je prezrena i izgnana u cijelom svijetu, osim u „demokratskoj“ Hrvatskoj, koja demokraciju shvaća kao anarhiju. Sramota koja u Hrvatskoj traje zadnjih 25 godina ima veze ponajprije s fašizacijom društva koju je smisleno započeo „neumrli nam predsjednik“, ratni zločinac koga je smrt spasila od igranja šaha sa drugom mu Slobodanom Miloševićem u Haagu. Jedina razlika između nas i Srba u takvoj situaciji je u tome što su Srbi imali petlje uhapsiti zločinca, a da je to trebalo uraditi u Hrvatskoj – nitko ne bi imao hrabrosti.

U isto vrijeme dok se dernečilo u Bleiburgu, na Petrovoj gori je održana komemoracija za partizanski proboj ustaškog obruča koja je jedna spomenuta, a mnogi su čak ironično prenijeli tu vijest, da bi ju neki imenovali i četničkom akcijom.

Nitko se nikada nije javno pozabavio uništenjem ili oštećenjem oko 3 hiljade antifašističkih spomenika na tlu Republike Hrvatske. Dolaskom na vlast HDZ-a počela je ideološka borba protiv antifašizma, a u isto vrijeme veličanje tzv. NDH, koja u povijesti nije ostavila niti jedno pozitivno djelo, već samo krv i stotine hiljada zaklanih, ubijenih maljevima, obješenih, strijeljanih i na razne sadističke načine likvidiranih nevinih ljudi i neistomišljenika. U Hrvatskom Ustavu stoji da je Hrvatska nastala na temeljima antifašizma, ali sve to izgleda kao da je doneseno da se „Turci jadu ne dosjete“, a mi ćemo raditi po svome. Zbog toga je odmah na početku građanskog rata (koji je namjerno isprovociran u Hrvatskoj, a to će povijest dokazati) dozvoljeno osnivanje paravojnih jedinica koje su koristile ustaško znakovlje i ustaške pozdrave, pa tako jedan „za dom spremni“ krasi bivšu upravnu zgradu koncentracionog logora u Jasenovcu u kojem je uz taj poklič životom platilo preko 80 hiljada Srba, Židova, Roma i Hrvata koji su bili protiv fašističke ideologije tzv. NDH.

Prema svemu tome se može zaključiti da Hrvatska štiti ovu ideologiju, pa nije čudno da je u takvoj nakaradi od države moguće osnovati čistu fašističku organizaciju pod nazivom Projekt Velebit. Organizaciju koja negira antifašizam i zahtjeva da se on makne iz preambule Ustava i traži da se tzv. NDH proglasi temeljem hrvatske državnosti, da se ne priznaju nikakve manjine od kojih se sastoji Hrvatske, već da se Hrvatska proglasi nacionalnom državom Hrvatica i Hrvata. Ta teza je očito bliska i potpredsjedniku Sabora Milijanu Brkiću koji je nešto slično nedavno javno izjavio.

Kad već spominjem potpredsjednika Sabora, moramo spomenuti i Željka Rajnera koji je postao Vitez Isusovog jeruzalemskog groba. Mogu vam reći da mi je pao kamen sa srca kada sam to čuo, jer sam se zbog sve jačeg islamskog fundamentalizma uplašio što će biti s Isusovim grobom, ali sada mi je srce na mjestu i siguran sam da će ga vitez Rajner obraniti.

 

* Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije P-portal portala.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email