Tradicionalna kulturna manifestacija “Šantićeve večeri poezije”, koja se ove jeseni u Mostaru održava 95. put, počinje danas i trajaće do 29. septembra, najavila su srpska prosvetno-kulturna društva “Prosvjeta” i “Gusle” iz Mostara.

Na svečanom otvaranju u atrijumu Vladičanskog dvora nastupiće članovi društva “Gusle”, klape “Hrvoje” i ansambla “Mostarske kiše”, a zatim će biti održano veče posvećeno istaknutoj srpskoj glumici Svetlani Bojković.

Sutra će biti otvorena izložba “Jovan Dučić u diplomatiji”, u saradnji sa Arhivom Jugoslavije i društvom “Prosvjeta” iz Gacka.

Sledi veče posvećeno pesnikinji Milici Jeftimijević Lilić, potpredsednici Udruženja književnika Srbije. Na programu su i “Mlado poetsko veče” u saradnji sa Koledžom ujedinjenog svijeta u Mostaru, takođe u atrijumu Vladičanskog dvora, zatim poetsko-muzičko veče pod nazivom “Druga Šantićeva kuća” u Gradskoj galeriji u Nevesinju, u saradnji sa društvom “Prosvjeta” iz Nevesinja i na kraju “Veče savremene poezije” na Velikom stepeništu u starom gradu u Mostaru.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email