U utorak 8. studenog, u prostorijama Srpskog kulturnog društva Prosvjeta u Rijeci, otvorena je samostalna izložba akademske slikarice i grafičarke Dragane Tatalović, pod nazivom More i kamiki.

dragana_tatalovicIzložbu je otvorio Jovica Radmanović, predsjednik SKD Prosvjeta pododbora u Rijeci, te se zahvalio brojnim zvanicama.

Ciklus slika, tematski vezanih uz more, nastao je proteklih godina u Crikvenici, gdje autorica živi i radi. Izložba se sastoji od 15 slika koje su sada prvi put izložene, a sve su rađene tehnikom ulja na platnu.

Govoreći o svojoj ljubavi prema moru, slikarica Dragana Tatalović iskazuje da je fascinirana njegovom živošću i prozirnošću, što ju je najviše inspiriralo da približi drugima ljepotu mora i svih njegovih oblika i stanja: plime, oseke, uzburkanosti, bonace… Slikarica donosi uzbudljiv prikaz mora u svim godišnjim dobima i igru svjetla, a posebno oduševljava precizno pogođena prozirnost.

Pored tematike mora, kao stalnog nadahnuća, bavi se figurativnim kompozicijama i crtežima.

more-i-kamiki

Dragana Tatalović diplomirala je na Akademiji primenjenih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Božidara Džemerkovića i Bogdana Kršića. Izlagala je na više grupnih i samostalnih izložbi u Beogradu, Jagodini, Ateni, Solunu, Ženevi, Crikvenici. Sudionica je brojnih likovnih kolonija. Iduću izložbu imat će u Dubrovniku, početkom 2017. godine.

Izložba More i kamiki može se pogledati svakog radnog dana od 10 do 13 sati u Srpskom kulturnom društvu Prosvjeta u Rijeci, na Trgu Svete Barbare 1, zaključno sa 25. studenim. Izložba je prodajnog karaktera.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email