Promocija prvog broja časopisa Forum održana je u nedelju u Domu kulture u Borovu.

Časopis ima brojne ciljeve, između ostalog i da bude spona među Srbima u Republici Hrvatskoj, u Srbiji i dijaspori koji su zainteresovani za život Srba u Hrvatskoj, rekao je Goran Čelar, predsednik Srpskog narodnog foruma pod čijim okriljem izlazi “Forum”.

Urednik časopisa Zoran Kojić je naglasio da je Forum analitički list, potpuno nezavisan od politike lokalnih političkih moćnika i da im je namera da ovaj projekat preraste u ozbiljnu izdavačku kuću.

Prvi broj Foruma, koji je štampan ćirilicom, predstavljen je tekstom profesora doktora Andreja Fajgelja, predsednika Kulturnog centra Novog Sada, u kojem analizira osam zabluda o ćirilici.

Kojić je na početku promocije izrazio nezadovoljstvo neodazivom predstavnika lokalnih vlasti, konzulata Republike Srbije, Srpske pravoslavne crkve, srpskih političkih stranaka i udruženja i zapitao se kakva se poruka krije iza toga, obzirom da je poslao 150 pozivnica i da je tema prvog broja Foruma “srpska kultura, identitet ili asimilacija”.

Ovaj časopis se štampa uz finansijsku podršku Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

Časopis je dostupan i u elektronskom izdanju, na stranicama Srpskog narodnog foruma.

 

Izvor: Srpski narodni forum

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email