Prigodnim programom devetnaest maturanata osme generacije učenika Srpske pravoslavne opšte gimnazije Kantakuzina-Katarina Branković obilježilo je završetak svog srednjoškolskog obrazovanja. Uz roditelje i nastavnike, svečanosti je prisustvovao Njegovo Visokopreosveštenstvo Mitropolit zagrebačko-ljubljanski gospodin dr Porfirije.

Slikom i riječju, učenici su se prisjetili najinteresantnijih detalja iz proteklog perioda i pri tome istakli da, ukoliko bi ponovo bili u prilici da odlučuju o upisu u srednju školu, nakon ovog iskustva, izabrali bi da mjesto njihovog školovanja i sazrijevanja bude Srpska pravoslavna opšta gimnazija u Zagrebu.

Čestitke učenicima uputila je razredni starješina profesorica Svetlana Kilibarda, a prigodne nagrade učenicima generacije Mani Boci i Bogdani Stefani Derenj uručio je mitropolit Porfirije.

– Verujem da ste ovdje usvojili ono najvažnije, a to je da, pored sticanja znanja podjednako je važno da budemo čestiti i dobri ljudi, što danas nije nimalo jednostavno – naglasio je Mitropolit čestitajući maturantima završetak školovanja uz želje da i nastavak njihovog obrazovanja bude blagosloven i uspješan.

Tokom juna mjeseca pred maturantima je polaganje ispita državne mature, a potom i upis na željene fakultete.

 

Izvor: Mitropolija zagrebačko-ljubjanska

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email