Šteta što je u Hrvatskoj propala tekstilna industrija, pa više nema domaćih muških odijela i modnih revija na kojima bi manekeni naciji prezentirali najnovija dostignuća domaće modne industrije. Zbog toga više nema ni unosnog zanimanja, tj. manekenstva, iako manekena imamo dosta. Jedan maneken je na čelu jedine stranke koja na neki način može biti opozicija HDZ-u. Na žalost svih onih kojima spomen HDZ-a stvara kožnu alergiju, tzv. „lijeva“ stranka na čelu ima jednog visokog, lijepog i pametnog mladca. Mogao bi raditi sve, ali nikako nije rođen da bude lider partije koja trenutno zauzima drugo mjesto na ljestvici popularnosti stranaka u Hrvata. Ukoliko se članovi SDP-a ne osvijeste na vrijeme, gospodin Bernardić mogao bi postati grobar stranke koja je nastala iz omraženog SK Hrvatske, iako s komunizmom i lijevom demokracijom nikada nije imala veze. Posljednji predsjednik SKH Ivica Račan, koji je odmah postao i prvi predsjednik novonastale stranke SDP-a nikada ničime nije pokazao da je iskreni ljevičar, ali članovi današnjeg SDP-a slave ga kao mudrog i neumrlog predsjednika na isti način kao što HDZ slavi Franju Tuđmana. Jedina razlika između te dvojice je što Račan nikada ne bi bio optužen za ratne zločine, što je njegov kolega izbjegao preranom smrću.

Račanova „mudrost“ se očitovala u njegovoj „odlučnosti“. Držao se maksime „odlučno – možda“. Ni prstom nije makao devedesetih da zadrži vlast, iako je narod bio plebiscitarno spreman da podrži SDP. Kada su ga upozoravali na HDZ, koji je na početku obećavao da će stvoriti državu slijednicu tzv. NDH, Račan je samo odmahivao rukom i rekao „pa neka“. Tužno, ali istinito. Kasnije je došao na vlast nakon Tuđmanovog odlaska na vječni počinak i onda je počelo svo zlo koje nas danas prati – povratak fašizma i ustaštva. Tuđman, koji je ekstremnoj fašističkoj emigraciji u Torontu obećao uskrsnuće tzv. NDH ipak je na vrijeme shvatio da bi ga ustaštvo i fašizam mogli udaljiti od Evrope, zapravo žigosati i izolirati. Stoga se, nakon što je uveo ustašku valutu, na početku zavijorio zastavu tzv. NDH, uveo vojne formacije po uzoru na taj najmračniji period u hrvatskoj povijesti, počeo javno ograđivati od ustaštva i njegovih poklonika.

Kada je Račan došao na vlast, on je nastavio s „ne talasaj“ politikom. Kriminalce koji su uništili hrvatsku industriju, pustio je da na miru emigriraju, nitko nije osuđen za svoje kriminalne radnje. Nakon njegove smrti, SDP je preuzeo Zoran Milanović, koji je sjedio na dvije stolice, lijevoj i desnoj. Premještao se prema potrebi. On je mogao bez ikakvog problema stati na rep probuđenom fašizmu i ustaštvu, ali se pravio da to ne vidi i nije njegova briga. Dozvolio je hrpi tzv. branitelja da podignu šator pred Ministarstvom obrane i da tamo uznemiravaju građanstvo i šire međunacionalnu mržnju, dovode u opasnost stanovništvo postavljanjem plinskih boca na sred Savske ceste i rade svinjarije kakve se rijetko viđaju, umjesto da je doveo deset specijalaca i potjerao ih da im više nikada ne bi palo na pamet ništa slično. Dozvolio je da grupa rigidnih ustaša, predvođena tzv. novinarom Bujancem maršira Savskom cestom uzvikujući ustaške pozdrave i parole. To je za Milanovića bio legalan skup iako se strana štampa zgražala nad takvim događanjima u Hrvatskoj.

Prema tome, Zoran Milanović, koji je u korijenu mogao sve to presjeći, krivac je za ovakvo stanje kakvo imamo u Hrvatskoj, a maneken koji ga je naslijedio na mjestu predsjednika SDP-a nije u stanju da uradi baš ništa, jer ne zna i nema nikakav program. Osim što ponekad napadne vladu, koja, da ima pravu opoziciju, ne bi imala mira niti 24 sata, a pitanje je da li bi se i održala na vlasti. Maneken je vrhunac svoga predsjednokovanja dosegao neki dan kada je rigidnom ustaši Velimiru Bujancu poslao čestitku prigodom vjenčanja!?

Zahvaljujući jadnom SDP-u sada će odluku o zabrani ZDS donijeti Plenković koji se ponaša u stilu Luja XIV ( „država to sam ja!“), govori i radi kao da je država njegova privatna prčija. On će sigurno zabraniti fašističke simbole, ali isto tako i antifašističke da „vuk bude sit, a koza cijela“.

Inače, ovoj vladi na ruku ide i vrijeme, odnosno nevrijeme. Prvo je izgorilo pola Dalmacije, a sada neprirodne oborine natapa ono što mjesecima nije bilo natopljeno. Tako da se već mjesecima govori i piše o požarima i poplavama, a narod gladuje i ne postoji program koji bi tome mogao stati na kraj. Ipak, Vlada djeluje. Za pet hiljada će se povećati braniteljske mirovine. Ni „siroti“ saborski zastupnici neće ostati zakinuti. I njima će penzije ići gore, a vi, narode, ili iselite iz Hrvatske, ili se hranite iz kanti za smeće. Ionako ih ima na svakom uglu velikih gradova.

 

* Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije P-portal portala.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email