Satirično pozorište “Kerempuh” iz Zagreba gostovaće 26. i 27. aprila u Ateljeu 212 sa dve predstave – Maratonci trče počasni krug i Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja.

Komediju Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja u režiji Vinka Brešana beogradska će publika gledati 26. aprila na sceni “Mira Trailović”. U tom najpoznatijem primeru “teatra u teatru” prokazuje se sav apsurd jednog društvenog poretka i, uopšte vlasti kao takve. Reč je o večnim temama književnosti – lopovluku, primitivizmu i pokvarenjaštvu, s jedne, i uzaludnoj ljudskoj težnji za idealom pravde, koja u sukobu s tim silama zla doživljava poraz, s druge strane.

U predstavi igraju: Goran Navojec, Borko Perić, Tihana Lazović/Mia Anočić Valentić, Ana Maras Harmander/Anita Matić Delić, Rakan Rushaidat, Filip Detelić, Hrvoje Kečkeš, Željko Königsknecht, Anita Matić Delić/Mia Begović, Maja Posavec, Luka Petrušić, Mario Mirković i Ivan Đuričić.

maratonci1

Na istoj adresi, dan posle u sredu biće izvedena predstava Maratonci trče počasni krug srpskog pisca Dušana Kovačevića.

Reč je o predstavi u režiji Ive Milošević, nastaloj prema poznatoj drami po kojoj je snimljen jedan od najgledanijih filmova na ovim prostorima. Igraju: Vilim Matula, Elizabeta Kukić, Nikša Butijer, Hrvoje Kečkeš, Luka Petrušić, Maja Posavec, Tarik Filipović, Filip Detelić, Mia Anočić-Valentić i Ivan Đuričić.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email