U Domu hrvatskih branitelja u Puli danas u 19 sati bit će svečano otvoreni 10. jubilarni Dani srpske kulture u Istri.

Kao najava otvorenja, već od 10 sati ujutro na Portarati su postavljeni štandovi na kojima posjetitelji mogu učestvovati u radionicama pletenja, veza od srme i prezentaciji izrade grnčarskih proizvoda na kolu. U 12 sati u Domu Hrvatskih branitelja počela je izložba ikona iz manastira Žiča u Srbiji te izložba slika D. Tatalovića.

Program se nastavlja u 19 sati kada na službenom otvaranju manifestacuije na terasi nastupaju KUD Riznica iz Kraljeva, Etno grupa djevojaka, Frulaši Emilija i Marko, te narodni orkestar KUD Riznica. Od 21 sati moći će se degustirati leskovački specijaliteti.

Sljedeća dva dana, 17. i 18. augusta, Dani srpske kulture nastavljaju se u Umagu i Rovinju. U Umagu će u 12 sati u Narodnom učilištu biti otvorena izložba ikona, dok će na Trgu slobode od 20 sati biti održana radionica pletenja. Program će u subotu 18. augusta biti upriličen i u Rovinju na Trgu maršala Tita s početkom od 19 sati.

Manifestaciju organiziraju Zajednica Srba u Istri i pododbor SKD Prosvjete u Umagu u suradnji sa Savezom liberala i demokrata za Evropu, Upravom za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, Ministarstvom spoljnih poslova Srbije, Srpskim narodnim vijećem, Istarskom županijom i vlastima tri navedena grada.

 

Fotografije: Manuel Angelini

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email