Izložba_fotografija_2U prostorijama Privrednikovog doma u Zagrebu 8. decembra uspješno je održana humanitarna aukcija fotografija najpoznatijih hrvatskih fotografa. Na inicijativu Jovice Drobnjaka, koji je i sam profesionalni fotograf i čije su fotografije takođe bile izložene, umjetnici su ponudili svoja vrijedna djela kako bi pomogli stipendiranje učenika i studenata. Mnogi od njih su, u želji da podrže ovu akciju, i sami prisustvovali događaju. Fotografije su prethodnih dana bile izložene u klubu Privrednikov dom kako bi svi ljubitelji fotografije i oni koji su kupovinom htjeli podržati ovu akciju mogli razgledati.

Iako samoj aukciji nije prisustvovao veliki broj ljudi, prodato je devet fotografija za ukupno 8.500 kuna, a sav prihod odlazi u Privrednikov fond „Vladimir Matijević“ za stipendiranje učenika i studenata slabijih materijalnih mogućnosti.

Fotografije su za aukciju ponudili: Marko Beslać, Pero Dabac, Jovica Drobnjak, Josip Klarica, Mario Krištofić, Ivica Lajtner, Saša Novković, Roberto Orlić, Darije Petković, Ivan Posavec, Mladen Sukara, Bruno Szütz, Mio Vesović i Slavka Pavić, doajenka hrvatske fotografije, čiji je rad postigao najveću cijenu.

Izložba_fotografija– Ovo je vrijedan događaj pomoću kojeg su prikupljena pristojna sredstva namijenjena za stipendiranje učenika i studenata, što je naš osnovni zadatak. Oni koji su došli i kupili fotografija pokazali su da su naši istinski prijatelji. Glavni inicijator akcije je Jovica Drobnjak, zahvaljujući kojem su se okupili najeminentniji umjetnici – rekao je predsjednik Privrednika Nikola Lunić.

– Proučavajući obiteljsku prošlost, saznao sam da mi je djed bio stipendist Privrednika, pa sam se ovom akcijom na neki način odužio – rekao je Drobnjak, ističući da su se njegove kolege rado odazvale.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email