Preko 15.000 kuna sakupljeno je na velikoj humanitarnoj izložbi fotografija „Ljepota za znanje“ koja je 29. novembra održana u Klubu Privrednikov dom uz učešće većeg broja članova i prijatelja tog humanitarnog društva. Za aukciju je svoje radove poklonilo 27 renomiranih fotografa iz Hrvatske i zemalja regiona, a sredstva dobivena od prodaje otišla su u Fond „Ivana Vujnović“ iz kojeg se stipendiraju odlični studenti.

– Taj fond je osnovan 2010. godine i preko njega stipendiramo prosječno po jedno do dvoje studenata. Imamo i Fond „Vladimir Matijević“ iz kojeg se stipendiraju brojni učenici i studenti slabijih materijalnih mogućnosti – rekao je za ‘Novosti’ Nikola Lunić, predsjednik Privrednika.

Podsjetio je i da je izložba, odnosno aukcija, pokrenuta lani na inicijativu fotografa Jovice Drobnjaka i Mije Vesovića.

– Ove godine je aukcija na boljem nivou zbog više autora iz različitih zemalja – rekao je Lunić i izrazio zadovoljstvo prikupljenim sredstvima.

– Krenuli smo s pozitivnom tradicijom koja zahvaljujući dobrim ljudima i umjetnicima velikog srca ide u korist odličnih studenata – zaključio je.

Fotografije su imale početnu cijenu od 600 do 700 kuna, a za pojedine je bilo i licitiranja, odnosno nadmetanja, što je uz voditelje događaja, Oliveru Radović iz Privrednika te kustosicu Sonju Švec Španjol, kao i Vesovića i Drobnjaka, doprinijelo pozitivnoj atmosferi.

 

Izvor: Novosti, autor: N.J., fotografije: Sonja Švec Španjol

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email