Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje u Republici Srbiji najavio je da će Međunarodni dani razgovora sa Hrvatskom, na kojima će građani dobiti besplatnu pravnu pomoć, biti održani 4. oktobra u Sremskoj Mitrovici i 5. oktobra u Beogradu. Predviđeno je da u okviru razgovora savetodavci iz hrvatskog Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje i PIO fonda Srbije besplatnim pravnim savetima pomognu građanima koji mogu da ostvare prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primenom Sporazuma dve države iz oblasti socijalnog osiguranja.

To se odnosi na osiguranike koji imaju staž osiguranja navršen u Srbiji i Hrvatskoj i na korisnike prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja ostvarenih primenom bilateralnog sporazuma o socijalnom osiguranju. Svi zainteresovani obavezno treba da prijave učešće i zakažu termin dolaska na broj 011/2030-745.

Prilikom dolaska treba da ponesu dokumentaciju u vezi sa osiguranjem, kao i lična dokumenta. Međunarodni dani razgovora sa Hrvatskom najavljeni su za 4. oktobar u Sremskoj Mitrovici, a biće održani od 9 do 17 časova u prostorijama Filijale PIO u ulici Svetog Dimitrija 4. U Beogradu će 5. oktobra od 9 do 17 časova razgovori biti u prostorijama Filijale u Novom Beogradu, u Bulevaru umetnosti 10, saopšteno je iz službe informisanja PIO fonda, a prenosi Tanjug.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email