Festival srpske kulture u Istri, 11. po redu, biće održan od 11. do 19. aprila, a ove godine je posvećen glumici Sonji Savić koja je prije 20 godina dobila upravo u Puli nagradu Zlatne arene.

Predsednik Vijeća srpske nacionalne manjine Milan Rašula najavio je bogat program koji će se odvijati u Puli, Fažani, Rovinju, Labinu, Poreču i obuhvatit će projekcije filmova, književne večeri, koncerte.

Festival počinje u Srpskom kulturnom centru u Puli izložbom fotografija foto-grupe „Format“, a uslijedit će koncert etno džez orkestra „EJO“.

„Da se okreće zemlja prestat nikad neće“, promocija monografije „Manastiri Ovčarsko-kablarske klisure“ čiji su autori Delfina Rajić i Miloš Timotijević, projekcije filmova „Južni vetar“, „Ederlezi rising“, „Banditi u potrazi za mamom“, „Zaspanka za vojnike“ i „Zlogonje“.

Najavljena je i predstava „Triptih o radnicima“ Gradskog pozorišta Čačak, nastupi KUD-a „Milisav Petrović“, Harizma plus benda i sastava „Strah od Džeki Čena“, književno veče sa Slobodanom Šijanom i Sanjom Domazet i izložba fotografija sa seta filma „Ko to tamo peva“.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email